Monitor.co.me

Broj 1384

KOLAŠIN: ARHITEKTONSKO NASLJEĐE PRED RUŠENJEM: Od ponosa do ruine

KOLAŠIN: ARHITEKTONSKO NASLJEĐE PRED RUŠENJEM: Od ponosa do ruine Jedna od najstarijih kolašinskih kuća, vrijedan dio kulturnog nasljeđa, u samom centru grada, godinama je, zbog dotrajalosti, samo opasnost za prolaznike. Odavno su zaboravljeni planovi o adaptaciji nekada lijepog objekta. Sada nadležni u lokalnoj upravi muku muče kako da natjeraju inspektore da se posvete tom problemu. Lokalnim službama, kažu, vezane su ruke za bilo kakvu intervenciju na objektu, koji i ruži jednu od najprometnijih ulica, ali i ugrožava, prije svega djecu, koja do osnovne i srednje škole, uglavnom, prolaze tuda. Rizik od obrušavanja naročito je veliki tokom dana s puno vlage i vjetra, a niko još ne zna koliko će izdržati trošni zidovi i krovna konstrukcija.
Više...
 
Broj 1384

ZABORAVLJENA SPOMEN KUĆA MIHAILA LALIĆA: Zaključana baština

ZABORAVLJENA SPOMEN KUĆA MIHAILA LALIĆA: Zaključana baštinaNi sedam godina nakon što je od nekih mještana andrijevičkog mjesnog centra Trepča kupljena jedna kuća da bi bila pretvorena u spomen dom velikana pisane riječi rođenog u tom selu Mihaila Lalića, ova kuća nije privedena namjeni i nalazi se pod ključem.
Više...
Broj 1384

REFORMA OSNOVNOG OBRAZOVANJA: Brzina za paniku

REFORMA OSNOVNOG OBRAZOVANJA: Brzina za panikuIde ministar prosvjete Damir Šehović Crnom Gorom ovih dana i bere lovorike. Brzopotezna reforma zasad skuplja pohvale, naročito kada se govori o rasterećenju đaka u osnovnoj školi. Kad se pobliže pogleda, ima sve šanse da ispadne – brzo i kuso.
Više...
Broj 1384

ROMSKA DJECA I PROSJAČENJE: Ničiji problem

ROMSKA DJECA I PROSJAČENJE: Ničiji problem L.B , mladi Rom koji od 2000. godine prosi na podgoričkim ulicama, kaže za Monitor da ga na prosjačenje prisiljava očuh. ,,Ne primamo materijalno obezbijeđenje, a majka i očuh ne rade'', objašnjava.
Više...
Broj 1384

PROPAO TENDER ZA PRODAJU LUKE BAR: Sačuvana južna kapija

PROPAO TENDER ZA PRODAJU LUKE BAR: Sačuvana južna kapija Luka Bar je najveće preduzeće u gradu pod Rumijom koje je praktično izgradilo moderni Bar. Ona je ogroman resurs i dio identiteta grada, kojeg se Barani, i pored pritisaka, nijesu spremni odreći.
Više...
Broj 1383

PRIVATIZACIJA HTP ,,ULCINJSKA RIVIJERA”: Nada za bijeg iz stagnacije

PRIVATIZACIJA HTP ,,ULCINJSKA RIVIJERA”: Nada za bijeg iz stagnacije Narednog četvrtka, 27. aprila, moglo bi dugoročno biti određena sudbina ulcinjskog turizma, pa i ovog grada. Tog dana će biti održana vanredna sjednica Skupštine akcionara Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera, na kojoj će, kako je najavljeno, dioničari razmatrati moguće modele privatizacije kompanije.
Više...
Broj 1383

RATNI ZLOČIN U KALUĐERSKOM LAZU OSAMNAEST GODINA KASNIJE: Žrtve poznate, počinilaca nema

RATNI ZLOČIN U KALUĐERSKOM LAZU OSAMNAEST GODINA KASNIJE: Žrtve poznate, počinilaca nema  Da li su u Kaluđerskom lazu, tokom NATO bombardovanja 1999. godine, ubijene dvadeset dvije albanske izbjeglice sa Kosova koje su tražile spas u Crnoj Gori? To apsurdno pitanje nameće se kao logično i ovog 18. aprila - dana kada se navršilo osamanest godina od tog ratnog zločina. Zašto? Ukratko – zato što su svi optuženi pravosnažno oslobođeni zbog nedostatka dokaza i što nadležni o tom tragičnom događaju i dalje ćute.
Više...
Broj 1383

BERANE, NAJVEĆE EVROPSKO GRADILIŠTE U CRNOJ GORI: Vraćeno povjerenje

BERANE, NAJVEĆE EVROPSKO GRADILIŠTE U CRNOJ GORI: Vraćeno povjerenje Sa dna ljestvice razvijenosti, gdje se nezasluženo našlo kroz proces tajkunske tranzicije i uništavanja velikih industijskih potencijala, Berane je ovog proljeća dospjelo među gradove u kojima se realizuju projekti iz fondova Evropske unije. Zahvaljujući prije svega projektu izgradnje kolektora, a zatim stambenog naselja za izbjeglice, za ovaj grad s pravom kažu da je trenutno najveće evropsko gradilište u Crnoj Gori.
Više...
Broj 1383

DRŽAVNA VLAST PROTIV OPŠTINE KOLAŠIN: Pritisci i opstrukcije

DRŽAVNA VLAST PROTIV OPŠTINE KOLAŠIN: Pritisci i opstrukcije	Ono što su do sada nezvanično nagovještavali iz aktuelne kolašinske vlasti, predsjednica Opštine Željka Vuksanović nedavno je jasno saopštila na konferenciji za novinare - državna vlast kontinuirano umanjuje ovlašćenja i prihode te opštine. Vuksanovićeva je ukazala na niz poteza iz Podgorice, koji se mogu tumačiti kao nastojanje da se vladajućoj koaliciji u Kolašinu, koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Socijaldemokratska partija, onemogući da grad finansijski konsoliduju i izvuku iz višedecenijskog sumnjivog poslovanja.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1388. petak 26. maj 2017. godine   opet oni:OSTARA SE, DOBRA SE NE VIĐE (Zoran Ra...

 

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1387

Broj 1387. petak 19. maj 2017. godine   Katnićeva: Pranje režima i pranje paraPRV...

 

Monitor broj 1386

Broj 1386. petak 12. maj 2017. godine Poslije izbora u Herceg Novom:BOKA KONTA DPS...