Monitor.co.me

Broj 1413

KOLAŠIN: KONZUMIRANJE ALKOHOLA NIJE NEPOZNANICA NI OSNOVCIMA: Sa čašicom od malih nogu

KOLAŠIN: KONZUMIRANJE ALKOHOLA NIJE NEPOZNANICA NI OSNOVCIMA: Sa čašicom od malih noguKolašinska policija od ljetos intenzivno kontoliše poštovanje zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnicima. Ta akcija, tvrde, daje dobre preventivne rezultate, pa je, bar u ugostiteljskim objektima pristup djece i omladine alkoholu znatno ograničen. Ugostitelji ne znaju kada će policija tim povodom ući u njihov objekat, što je mnoge uplašilo i natjeralo da povedu računa o zakonskim odredbama u toj oblasti.
Više...
 
Broj 1413

BERANE: ZAŠTO SE ODUGOVLAČE RADOVI NA KOLEKTORU: Opstrukcija opozicije pred lokalne izbore?

BERANE: ZAŠTO SE ODUGOVLAČE RADOVI NA KOLEKTORU: Opstrukcija opozicije pred lokalne izbore?Nezadovoljstvo koje se rađa kod lokalnog stanovništva zbog sporosti u gradnji kolektora i vraćanju ulica u prvobitno stanje, od uva do uva usmjerava se prema opozicionoj Opštini Berane, koja je u svemu tome samo korisnik i nijemi posmatrač.
Više...
Broj 1412

SJEDIŠTE DOO SKIJALIŠTA CRNE GORE U MOJKOVCU: KOLAŠINCI ZAPANJENI: Premijerov poklon rodnom gradu

SJEDIŠTE DOO SKIJALIŠTA CRNE GORE U MOJKOVCU: KOLAŠINCI ZAPANJENI: Premijerov poklon rodnom gradu Sjedište Društva s ograničenom odgovornošću Skijališta Crne Gore, čija će osnovna djelatnost biti upravljanje javnim skijalištima na prostoru Bjelasice, Komova, Durmitora, Hajle. biće u Mojkovcu koje do sada nikada nije imalo skijalište. U susjednom Kolašinu, gdje skoro dvije decenije postoji ski centar, a gradi se i drugi državnim novcem, kažu da su zatečeni takvom odlukom i doživljavaju je kao još jedno favorizovanje susjedne opštine, koja važi za uporište Demokratske partije socijalista, inače rodno mjeto premijera Duška Markovića.
Više...
Broj 1412

ANDRIJEVICA I PETNJICA: SVE MANJE PRVAKA: Škole čeznu a đacima

ANDRIJEVICA I PETNJICA:  SVE MANJE PRVAKA: Škole čeznu a đacimaPodaci o broju novoupisane djece, odnosno prvaka u dvije najmanje sjeverne opštine, Petnjici i Andrijevici, su alarmantni. U svim školama, na čitavoj teritoriji opštine Petnjica ove školske godine upisano je svega pedeset i osam prvaka. Taj broj u Andrijevici još je manji - četrdeset i šest.
Više...
Broj 1412

HOĆE LI HERCEG NOVI ZA GODINU OSTATI BEZ IJEDNE PALME: Ničija briga

HOĆE LI HERCEG NOVI ZA GODINU OSTATI BEZ IJEDNE PALME: Ničija briga Ukoliko se hitno ne izmijeni način tretiranja palmi Crna Gora će izgubiti borbu sa crvenim surlašem (lat. Rhynchophorus ferrugineus) i u sljedećih nekoliko godina u potpunosti ostati bez svih vrsta palmi, a potom bi bili ugroženi i agrumi. Kako tvrde stručnjaci, koje je nedavno okupilo Ekološko društvo Boka, Herceg Novi bi za godinu mogao da ostane bez ijedne palme.
Više...
Broj 1412

TUŽNE PRIČE O PRIVATIZACIJI ULCINJSKIH HOTELA : Pandorina kutija zaborava

TUŽNE PRIČE O PRIVATIZACIJI ULCINJSKIH HOTELA : Pandorina kutija zaborava Na južnim padinama brda Pinješ, neposredno iznad Male plaže, u julu 1939. godine otvoren je najluksuzniji hotelski objekat na jadranskoj obali. „Ta jedinstveno divna građevina ima sve odlike posljednje riječi hotelske arhitekture, i nema ravne na obalama Jadrana. Jedinstven konfor, divan restoran i čitaonicu sve u staklu, 66 gostinskih soba, sobe za službenike, osam kupatila i sve ostale prostorije, sa liftovima i hladnjacima najmodernije uređenim", pisala je tadašnja crnogorska štampa.
Više...
Broj 1411

MJEŠTANI KOLAŠINSKIH SELA ORGANIZOVANO PROTIV DEVASTACIJA RIJEKA: Odbrana prirodnih i državnih zakona

MJEŠTANI KOLAŠINSKIH SELA ORGANIZOVANO PROTIV DEVASTACIJA RIJEKA: Odbrana prirodnih i državnih zakona Kad se ujedine, mnogo mogu – shvatili su u kolašinskom selu Moračka Bistrica. Ljudi iz tog sela i oni koji su tu rođeni, prije desetak dana izdejstvovali su da kolašinska Komunalna policija zaustavi radove investitora Duška Rakočevića. Istog dana organizovali su i skup s kojeg su poručili da će „zaštiti rijeku Bistricu od samovolje". Rakočević, novi vlasnik jednog imanja u njihovom selu, krenuo je da paralelno s rijekom probija put, na mjestu gdje ga, kažu mještani, nikad nije bilo. Učinio je to, kako tvrde, iako je imao mnogo lakših i jefitinijih načina da stigne do svog posjeda. Radovima na izgradnji priključnog na lokalni put Crkvine - Bistrica, investitor je, prema ocjeni Komunalne policije, devastirao korito rijeke. Zbog toga mu je i zabranjen nastavak radova.
Više...
Broj 1411

ANDRIJEVICA: TALASANJA OKO HIDROELEKTRANA: Pored centrala u mraku

ANDRIJEVICA: TALASANJA OKO HIDROELEKTRANA: Pored centrala u mrakuKada je protekle sedmice, s prvim snijegom, čitava teritorija opštine Andrijevica ostala bez struje dvadeset i četiri sata (što je iskorišteno za pljačku banke), postalo je jasno da je ovaj grad na sjeveru Crne Gore jedan od najgore snabdjevenih električnom energijom. Tako, međutim, ne bi smjelo biti ako se zna da se na andrijevičkim rijekama grade male elektrane i da su neke od njih u funkciji već dvije godine.
Više...
Broj 1410

DRAMATIČNA SITUACIJA U JAVNIM PREDUZEĆIMA U ULCINJU: Partijski bastioni postali teret

DRAMATIČNA SITUACIJA U JAVNIM PREDUZEĆIMA U ULCINJU: Partijski bastioni postali teret Punih 16 mjeseci kasne plate zapošljenima u Javnom preduzeću Za uzgoj i zaštitu divljači u Ulcinju. Nema naznaka da će se stanje poboljšati, jer su problemi i minusi koje ta firma ima isuviše veliki da bi ih mogli samostalno riješiti.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1416. petak 08. decembar 2017. godine TRI NAJGORA REZULTATA MARKOVIĆEVE VLADE:Bez...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1415

Broj 1415. petak 01. decembar 2017. godine IZBORILokalni udari (Miloš Bakić) DANAS, ...

 

Monitor broj 1414

Broj 1414. petak 24. novembar 2017. godine DOŽIVOTNA ROBIJA ZA RATKA MLADIĆA:Suočava...