Monitor.co.me

Broj 1215

ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA: Branio pravo, dobio otkaz

ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA: Branio pravo, dobio otkaz

Mladen Koprivica se kao mladi pravnik početkom 2011. zaposlio u državnoj agenciji PROCON. Nakon odrađenog pripravničkog ugovor mu je produžavan sve do kraja prošle godine.

Više...
 
Broj 1214

KRAĐE EKSPLOZIVA U BERANSKOM POLIEKSU: Trotil za medije

KRAĐE EKSPLOZIVA U BERANSKOM POLIEKSU: Trotil za medije

Posljednji slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava u Crnoj Gori, govore u prilog činjenici da kriminalci u te svrhe najčešće koriste vojni eksploziv TNT, poznatiji pod nazivom trotil, ili trotilski metak. Iako ga u našoj državi nakon ratova u bivšoj Jugoslaviji ima na svakom koraku, porijeklo ovog eksploziva često se dovodi u vezu s beranskom fabrikom Polieks.

Više...
Broj 1214

MUKE KOLAŠINACA KOJI SU ULAGALI U ZIMSKI TURIZAM: Stigle rate, gostiju nigdje

MUKE KOLAŠINACA KOJI SU ULAGALI U ZIMSKI TURIZAM: Stigle rate, gostiju nigdje

Kako bi napravio nekoliko apartmana, dovoljno luksuznih i za probirljivije goste, Kolašinac Zlatko Mrđa morao je da uzme kredit od 35 000 eura, sa mjesečnom ratom otplate od 500 eura. Kao zalog poslužila je porodična kuća, građena tokom godina dok je radio u preduzeću Veletrgovina. Bio je siguran da je to ulaganje pouzdan način način da obezbijedi stalne prihode za četvoročlanu porodicu u kojoj niko ne radi. Kaže da je imao dosta razloga da bude optimista. Ovih dana, koji je trebalo da budu špic zimske turističke sezone u Kolašinu, njegovi apartmani su prazni. Očekivani prihod je izostao, kao i prethodne dvije godine. A kredite treba vraćati.

Više...
Broj 1214

SKLONIŠTE ZA ŽIVOTINJE U PODGORICI: Azil postao šinteraj

SKLONIŠTE ZA ŽIVOTINJE U PODGORICI: Azil postao šinteraj

Podatak da je u Prihvatilištu za napuštene životinje-kućne ljubimce u Podgorici, od juna 2004. do decembra 2013. smješteno 12.746 pasa, a da ih je 8.428 uspavano, objavljen je krajem decembra. Informacije koje je Ekološki pokret Ozon dobio od JP Čistoće, u čijoj je nadležnosti prihvatilište, nijesu bog zna kako uzbudile nadležne i javnost. U zemlji u kojoj je polovina stanovništva na ivici siromaštva, organizovani pomor životinja kojim gazduje javno preduzeće nije alarmantna vijest.

Više...
Broj 1214

POPLAVE OPET PRIJETE JUGU CRNE GORE: Kako živjeti sa prirodnim hazardom

POPLAVE OPET PRIJETE JUGU CRNE GORE: Kako živjeti sa prirodnim hazardom

Samo jedan dan je bio dovoljan da se potvrde upozorenja stručnjaka da ljudi u južnom dijelu Crne Gore treba ponovo da se privikavaju na nužnost da žive sa opasnošću od poplava. Jer, nešto obilnije padavine uslovile su znatan porast nivoa Morače i Skadarskog jezera, dok je vodostaj Bojane za samo 24 sata, od utorka na srijedu, porastao za čitav metar. Do ovako velikog porasta dovelo je prije svega veliko jugo, koje nije dozvoljavalo vodi iz Bojane da otiče u more.

Više...
Broj 1213

NOVE VRSTE RIBA U JADRANU: Dramatične promjene

Ulcinjski ribari potvrdili su nam da love do sada nepoznate vrste riba: napuhaču, jednu vrstu raka – američku plavu krabu, a sve brojnija je i zubatica (pomatomus saltatrix), proždrljiva vrsta u Jadranu. Povećan je unos stranih vrsta među kojima su i primjerci iz dalekih mora, poput plavog raka, patuljastog patkoglavca, kreolskog vučića, itd...

Više...
Broj 1213

KAKO JE PROPAO SAN GOLUBA BULAJIĆA: Vukovi i ministar protiv ruske ovce

KAKO JE PROPAO  SAN GOLUBA BULAJIĆA: Vukovi i ministar protiv ruske ovce

Legendarna je ljubav Crnogoraca prema majčici Rusiji: od Svetog Petra i ruske krtole do Vesa Markova koji je rekao ,,Milije mi je rusko g... . nego američka pita" i zbog toga dobio nekoliko godina boravka na Golom otoku, gdje su mu društvo pravili većinom Crnogorci. Današnji potomci crnogorskih serdara to naginjanje pokazuju na pomalo neobičan način – Rusima su prodali najljepše djelove Crne Gore i najvrjednije privredne resurse.

Više...
Broj 1212

BERANSKI HOTELI, NEKADA I DANAS: Iz propasti u propast

BERANSKI HOTELI, NEKADA I DANAS: Iz propasti u propast

Dok sa tugom i ogorčenjem posmatraju posljednju fazu propadanja i pljačkanja hotela Berane i nekadašnjeg hotelsko-turističkog preduzeća, stanovnike ovog grada mlađe generacije teško bi bilo uvjeriti u provjerenu činjenicu da je grad na Limu još na početku prošlog vijeka bio jedina turistička destinacija iz koje se od Evrope do Amerike stizalo za samo dva minuta.

Više...
Broj 1212

ULCINJANI ZA DVIJE SEDMICE VANREDNO NA BIRALIŠTA: Borba za naklonost DPS-a

ULCINJANI ZA DVIJE SEDMICE VANREDNO NA BIRALIŠTA:  Borba za naklonost DPS-a

Posljednji lokalni izbori održani su u Ulcinju u oktobru 2010. godine. Na njima su tijesnu pobjedu odnijele do tada vladajuće stranke, Demokratska unija Albanaca (DUA) i njezina vjerna saveznica Partija demokratskog prosperiteta Ali Redže, a koalicioni partner bila im je Demokratska partija socijalista. Samo godinu kasnije, sve se pomiješalo.

Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1435 / 20.april 2018. NOVI PREDSJEDNIK:Promjene su očite (Miloš Bakić...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1434

Monitor broj 1434 / 13.april 2018. PREDSJEDNIČKI IZBORIZašto se Đukanović boji...

 

Monitor broj 1433

Monitor broj 1433 / 6.april 2018.   CRNOGORSKE ULICE SMRTI:Premijeru, dokle? (Milen...