Monitor.co.me

Broj 1415

MUKE KOLAŠINSKE OPŠTINE DA NAPLATI DIO OD KONCESIJA ZA PRIRODNA BOGATSVA: Kad prihodi ,,zalutaju”

MUKE KOLAŠINSKE OPŠTINE DA NAPLATI DIO OD KONCESIJA ZA PRIRODNA BOGATSVA: Kad prihodi ,,zalutaju”Prije pet godina, iz Grupe građana (GG), partnera Demokratske partije socijalista (DPS) u tadašnjoj kolašinskoj vladajućoj koaliciji, optužili su Socijaldemokratsku partiju (SDP), da, „koristi uticaj u pojedinim državnim resorima i nanosi štetu opštinskom budžetu". To se, prije svega odnosilo na uplatu naknada za korišćenje šuma. Lokalni funkcioneri tada su, prvi put, kazali kako „postoji sumnja da značajan dio novca, koji Kolašinu sleduje po osnovu koncesionih naknada, država preusmjerava ,,milijim'' opštinama".
Više...
 
Broj 1415

IGRA S VREMENOM NA ULCINJSKOJ SOLANI: Čekajući studiju o zaštiti

IGRA S VREMENOM NA ULCINJSKOJ SOLANI: Čekajući studiju o zaštiti ,,Uslovi za otvaranje Poglavlja 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine i klimatske promjene, nijesu ispunjeni dok Vlada Crne Gore ne ispuni ono što je obećala i potpisala, a to je zaštita Ulcinjske solane", rekla je bivša njemačka ambasadorka u našoj zemlji Gudrun Štajnaker.
Više...
Broj 1415

BERANE - ŠEKULAR PROTIV HIDROENERGIJE MONTENEGRO: Struja na zajam

BERANE - ŠEKULAR PROTIV HIDROENERGIJE MONTENEGRO: Struja na zajamZa tri godine od kada su u beranskom selu Šekular počele sa radom četiri male hidoelektrane, mještani ovog velikog područja do danas ne znaju koliko je struje u njima proizvedeno, odnosno koliko je miliona eura već zaradila kompanija Hidroenergija Montenegro.
Više...
Broj 1414

ZAPOŠLJAVANJE ROMA U CRNOJ GORI I DALJE OZBILJAN PROBLEM: Ni diploma ne pomaže

ZAPOŠLJAVANJE ROMA U CRNOJ GORI I DALJE OZBILJAN PROBLEM: Ni diploma ne pomažeEmrah Jefkaj, sa roditeljima i sestrom u porodičnoj kući u Zelenici, nadomak Herceg Novog, živi san brojnih sunarodnika mlađe generacije. Školovao se redovno, upisao fakultet koji je oduvijek želio, diplomirao psihologiju na Filološkom fakultetu u Nikšiću 2012. godine i relativno brzo se zaposlio.
Više...
Broj 1414

STOČNA PIJACA U ANDRIJEVICI DECENIJU NIJE U FUNKCIJI: Raj za nakupce

STOČNA PIJACA U ANDRIJEVICI DECENIJU NIJE U FUNKCIJI: Raj za nakupceKapije moderne stočne pijace u Andrijevici, izgrađene prije deset godina sredstvima međunarodnih donacija, sa ciljem da pospješi razvoj stočarstva u Gornjem Polimlju, zaključane su i poslije toliko vremena.
Više...
Broj 1414

APSURDNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE U ULCINJU: Stranke manjina krše manjinska prava

APSURDNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE U ULCINJU: Stranke manjina krše manjinska pravaU gotovo cijelom periodu višestranačja na vlasti u Opštini Ulcinj su nacionalne partije Albanaca. U aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta od 27 odbornika koji podržavaju izvršnu vlast čak 18 su iz nacionalnih stranaka ili grupacija (Nova demokratska snaga - Forca, Koalicija „Zajedno za budućnost Ulcinja" i Demokratska unija Albanaca).
Više...
Broj 1414

KOLAŠINSKA OPŠTINA TUŽI PREDUZEĆE „PEROŠEVIĆ“: Omiljeni neimar pred sudom

KOLAŠINSKA OPŠTINA TUŽI PREDUZEĆE „PEROŠEVIĆ“: Omiljeni neimar pred sudomDuga i vrlo uspješna saradnja Opštine sa bjelopoljskim građevinskim preduzećem Perošević, kako su te poslovne relacije nazivali predstavnici bivših kolašinskih vlasti - okončaće se na sudu. Aktuelna vladajuća koalicija nije ni približno zadivljena dugogodišnjim neimarskim poduhvatima tog preduzeća u Kolašinu. Opština tuži bjelopoljsko preduzeće tražeći blizu 70.000 eura.
Više...
Broj 1413

CETINJE UOČI LOKALNIH IZBORA: Stadion, dvanaesti put

CETINJE UOČI LOKALNIH IZBORA: Stadion, dvanaesti put Kancelarija Demokratske partije socijalista na Cetinju ovih dana je najposjećenija institucija u prestonici. Da, insititucija. Za to je zaslužna poslanica Đukanovićeve partije Ana Nikolić. Preporučila je mladim ljudima da, ako im je smetnja za zaposlenje partijska knjižica, uzmu knjižicu DPS-a i problem će biti riješen. Tamo, kako se čuje, hrle mladi sa raznih meridijana.
Više...
Broj 1413

KOLAŠIN: KONZUMIRANJE ALKOHOLA NIJE NEPOZNANICA NI OSNOVCIMA: Sa čašicom od malih nogu

KOLAŠIN: KONZUMIRANJE ALKOHOLA NIJE NEPOZNANICA NI OSNOVCIMA: Sa čašicom od malih noguKolašinska policija od ljetos intenzivno kontoliše poštovanje zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnicima. Ta akcija, tvrde, daje dobre preventivne rezultate, pa je, bar u ugostiteljskim objektima pristup djece i omladine alkoholu znatno ograničen. Ugostitelji ne znaju kada će policija tim povodom ući u njihov objekat, što je mnoge uplašilo i natjeralo da povedu računa o zakonskim odredbama u toj oblasti.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1438 / 11.maj 2018. PUCNJI U OLIVERU LAKIĆDokle? (Milena Perović-Korać)...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1437

Monitor broj 1437 / 4.maj 2018. PRVOMAJSKA ŠUTNJA: To je nama naša borba dala (Zor...

 

Monitor broj 1438

Monitor broj 1438 / 11.maj 2018. PUCNJI U OLIVERU LAKIĆDokle? (Milena Perović-Korać)...