Monitor.co.me

Broj 1361

AZILANTI U CRNOJ GORI: U prolazu

AZILANTI U CRNOJ GORI: U prolazu Da se prema strancima koji u Crnoj Gori odluče da potraže bolji život ne odnosimo valjano najbolje pokazuju brojevi. Od početka primjene Zakona o azilu, 1. januara 2007. godine, od 33 osobe koje su dobile neki oblik zaštite Crnu Goru je napustilo - 18. Iz NVO Pravni centar, koja se bavi ovom problematikom već gotovo deceniju kažu da je to zbog oskudnih uslova prijema i nemogućnosti njihove integracije u crnogorsko društvo.
Više...
 
Broj 1361

ULCINJSKI PARADOKSI: Opština siromašna, građani bogati

ULCINJSKI PARADOKSI: Opština siromašna, građani bogatiStaro je pravilo da s prvim jesenjim kišama gradovi na primorju, pa tako i Ulcinj, ulaze u fazu sivila. Nakon turističke sezone zamru sve aktivnosti, ali ove godine nije tako. Na sve strane, na cijeloj teritoriji opštine od Ade do Kruča, uveliko se gradi. Mnogo više nelegalno nego legalno. Niču ogromne kuće, novi spratovi se dodaju kao lego kockice, ne plaćaju se dažbine, urbanistički haos vlada u opštini koja ionako ima preko pet hiljada objekata sagraađenih bez dozvole. Zadovoljno trljaju ruke špekulanti i posrednici u tim nelegalnim radnjama. Kao i izvođači radova i njihova slabo plaćena radna snaga koja uglavnom dolazi iz drugih dijelova nekadašnje zajedničke nam države.
Više...
Broj 1361

SPORTSKI USPJEH JEDANAESTOGODIŠNEG SEIDA ADROVIĆA: Naš Maradona u kampu FK Real Madrida

SPORTSKI USPJEH JEDANAESTOGODIŠNEG SEIDA ADROVIĆA: Naš Maradona u kampu FK Real Madrida  Jedanaestogodišnji Seid Adrović, dječak iz Podgorice, pozvan je da početkom sljedeće godine učestvuje na petodnevnom kampu FK Real Madrida u Španiji, gdje će ga procijeniti treneri prvog tima ovog velikog evropskog kluba. Jedanaestogodišnjak je pozvan u Španiju nakon što je na Realovom kampu održanom ljetos u Podgorici, u velikoj konkurenciji, proglašen za najboljeg igrača svoje generacije.
Više...
Broj 1360

TURISTIČKA ORGANIZACIJA ULCINJA I SUDSKI SPOROVI: Džaba ste zarađivali

TURISTIČKA ORGANIZACIJA ULCINJA I SUDSKI SPOROVI: Džaba ste zarađivali Aktuelna sekretarka Skupštine opštine Ulcinj Pranvera Suljić dobila je ovih dana spor protiv Turističke organizacije (TO) koji je vođen pred Osnovnim sudom u Ulcinju. Suljić se tom sudu žalila na rješenje koje je početkom prošle godine donio Izvršni odbor TO, kao i na konkurs za direktora te institucije koji je objavljen 26.11. 2014. godine.
Više...
Broj 1360

BOLEST HARA MOJKOVAČKIM PČELINJACIMA: Opustošene košnice

BOLEST HARA MOJKOVAČKIM PČELINJACIMA: Opustošene košnice  Mojkovački pčelari tokom minulog mjeseca pretrpjeli su štetu, koja je, prema dosadašnjim podacima, već dostigla polovinu one izazvane kvrgavošću kože krava. Oko 400 košnica na području te opštine uništila je bolest, koja još zvanično nije identifikovana, ali se, na osnovu prvih laboratorijskih analiza, pretpostavlja da je riječ o parazitskom oboljenju nozema cerana.
Više...
Broj 1359

JEDINA KOLAŠINSKA FONTANA SPOMEN NA GOLMANSKE DANE BIVŠEG GRADONAČELNIKA: Miletina fontana

JEDINA KOLAŠINSKA FONTANA SPOMEN NA GOLMANSKE DANE BIVŠEG GRADONAČELNIKA: Miletina fontana Trn u oku lokalnih likovnih umjetnika, ali i ponos mnogih Kolašinca prva i jedina kolašinska fontana građena je u vrijeme problematične rekonstrukcije centra Kolašina. Iako Kolašinci nikad nijesu utvrdili koliko ih je tačno koštalo uređenje dva trga i ulice Četvrte proleterske, ne štede na kritikama na račun kavaliteta radova, a fontanu doživljavaju kao ,,ukras" i simol Kolašina. Često se može čuti i da je taj detalj svojevrstan simbol opštine, bogate kvalitetnom vodom. Oni s istančanijim ukusom ,,bazen s kamenom kuglom u sredini" nazavaju ruglom, koje ni po čemu ne pripada centru grada.
Više...
Broj 1359

SJEVER I POLJOPRIVREDA: UNIŠTENI OTKUPNI CENTRI: Smrtonosni udarac selu

SJEVER I POLJOPRIVREDA: UNIŠTENI OTKUPNI CENTRI: Smrtonosni udarac seluPredstavnici nekoliko mjesnih zajednica s područja beranske opštine zatražili su od nadležnih institucija da preduzmu odgovarajuće mjere radi otvaranja otkupnih centara, kako u ovoj opštini, tako i na čitavom sjeveru.
Više...
Broj 1359

MORSKO DOBRO OPET UJEDINILO ULCINJANE: Silom na ribare na Bojani

MORSKO DOBRO OPET UJEDINILO ULCINJANE: Silom na ribare na BojaniPravni zastupnici ribara s Bojane zatražiće od Upravnog suda da poništi odluku o raspisivanju tendera za izdavanje kućica na obalama te rijeke, zbog činjenice da je Katalog privremenih objekata nezakonito usvojen, jer nije prošao javnu raspravu, zaključeno je na sastanku koji je u utotrak održan u Skupštini opštine Ulcinj.
Više...
Broj 1359

VISOKOŠKOLCI GASTERBAJTERI: Ugostitelje na kruzere, medicinare u Njemačku, ljekare u Emirate

VISOKOŠKOLCI GASTERBAJTERI: Ugostitelje na kruzere, medicinare u Njemačku, ljekare u Emirate Titogradski biro rada je sedamdesetih godina slao naše kvalifikovane majstore građevince, električare i mehaničare na arbajtovanje u Njemačku. Biro rada Srbije i danas ima takav angažman sa njemačkim Zavodom za zapošljavanje. Samo što sada šalju svoj medicinski kadar i visokoškolce.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

zene-sa-textom-pola-strane

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1383. petak 21. april 2017. godine Optužnica, pučisti, teroristi i službena lic...

 

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1382

Broj 1382. petak 14. april 2017. godine Novi napadi na policijske funkcionere:DUŠKO P...

 

Monitor broj 1381

Broj 1381. petak 7. april 2017. godine   POBJEDNICI VUČIĆEVIH IZBORA:Svi za sebe (M...