Monitor.co.me

Broj 1381

MARATONSKI SPOR VANJE ĐURIŠIĆA SA OPŠTINOM PODGORICA: Ni zemlje, ni para

MARATONSKI SPOR VANJE  ĐURIŠIĆA SA OPŠTINOM PODGORICA: Ni zemlje, ni paraVanja Đurišić iz podgoričkog naselja Zabjelo godinama istjeruje pravdu po crnogorskim sudovima zbog dijela imanja svog oca, koje je sada vlasništvo njegovo i bratovo, a, kako tvrdi, uzurpirala ga je Opština Podgorica još 1985. godine. Zbog nepravde, maratonskih sudskih procesa i brojnih uzaludnih zahtjeva raznim državnim organima da riješe njegov problem, Vanja je nekoliko puta blokirao Jerevansku ulicu, čiji se dio nalazi na uzurpiranom imanju Đurišića, a prijetio je i da će se zapaliti ispred gradonačelnikovog kabineta.
Više...
 
Broj 1380

KOLAŠIN: 50 GODINA GIMNAZIJE: Škola za pamćenje

KOLAŠIN: 50 GODINA GIMNAZIJE: Škola za pamćenjeKolašincima je promaklo obilježavanje pola vijeka postojanja jedine srednje škole. Nije ni spomenuto da su minule dvije godine bile jubilarne za Srednju mješovitu školu (SMŠ) Braća Selić - pet decenija od kako su prvi put upisani, odnosno završili prvi razred gimnazijalci u poslijeratnom Kolašinu. Zvaničnog podsjećanja na početke kolašinske gimnazije nije bilo, a i neformalno samo su se rijetki sjetili da su daleke školske 1965/66, prvi put, svršeni osnovci, poslije Drugog svjetkog rata, dobili priliku da nastave školovanje u svom gradu.
Više...
Broj 1380

STARIJI OD 65 GODINA BEZ BESPLATNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE: Stari Romi najpogođeniji

STARIJI OD 65 GODINA BEZ BESPLATNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE: Stari Romi najpogođeniji Problem zdravstvene zaštite romske i egipćanske populacije posebno je izražen i jasno prepoznat u relevantnim preporukama Evropske unije. Sve zemlje u EU kao i zemlje u okruženju posebno identifikuju potrebu za značajnim unapređenjem zdravstvene zaštite Roma i Egipćana.
Više...
Broj 1379

GODINA INSTALIRANJA VLASTI U ULCINJU: Dobri samo Podgorici

GODINA INSTALIRANJA VLASTI U ULCINJU: Dobri samo Podgorici Slika u samom centru grada pruža poraznu sliku i možda najbolje govori o trenutnoj ulcinjskoj vlasti. Ispred Doma kulture prije dvije godine Opština Ulcinj i Udruženje Roditelji postavili su Dječje igralište, koje je sada preraslo u svoju suprotnost.
Više...
Broj 1379

SLUČAJ RAŠA ČIVOVIĆA, BIVŠEG RADNIKA BOKSITA: Dočekao pravdu

SLUČAJ RAŠA ČIVOVIĆA, BIVŠEG RADNIKA BOKSITA: Dočekao pravduOsnovni sud u Nikšiću je početkom ovog mjeseca donio presudu kojom se poništava i označava kao nezakonita odluka AD Rudnici boksita Nikšić iz marta 2011. kojom je Rašu Čivoviću, zbog povreda radnih obaveza izrečena disciplinska mjera.
Više...
Broj 1379

GRADNJA MINI HIDROELEKTRANA, NEKAD I SAD: Pionire elektrifikacije zamijenili tajkuni

GRADNJA MINI HIDROELEKTRANA, NEKAD I SAD: Pionire elektrifikacije zamijenili  tajkuni Inženjer iz Berana Tomo Dimić bio je mladić kada je poslije Drugog svjetskog rata angažovan da projektuje male hidroelektrane u Gornjem Polimlju. Da završi taj važan zadatak na dobrobit naroda, Tomo je napustio studije elektrotehnike u Zagrebu, i vratio se u svoj rodni kraj.
Više...
Broj 1379

KOLAŠINSKI ŠERATON TEK TREBA DA DOBIJE DOZVOLE: Devet godina bez papaira

KOLAŠINSKI ŠERATON TEK TREBA DA DOBIJE DOZVOLE: Devet godina bez papaira Hotel Šeraton, nekadašnja Lipka, prema pouzadanim informacijama, za najviše nekoliko sedmica trebalo bi da dobije upotrebnu dozvolu. Napori firme Silk resort and spa iz Podgorice, koja je sada vlasnik hotela, trebalo bi da rezultiraju izdavanjem svih potrebnih dozvola za rad objekata koji bez njih radi već devet godina. Iako bez građevinske i upotrebne dozvole 2010. godine proglašen je i za najbolji hotel u kontinentalnom dijelu države.
Više...
Broj 1378

BERANE: GRADONAČELNIK SMIJENIO PRVOG SARADNIKA: U svoju korist

BERANE: GRADONAČELNIK SMIJENIO PRVOG SARADNIKA: U svoju koristPredsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić (SNP) razriješio je dužnosti svog najbližeg saradnika, potpredsjednika Opštine Dragutina Joksimovića (SNP), zbog štete koju je nanio Opštini i ugledu sopstvene funkcije nedavnom blokadom opštinskog žiro-računa.
Više...
Broj 1378

MJEŠTANI LUGA U URBANISTIČKOM HAOSU: Život u blatu

MJEŠTANI LUGA U URBANISTIČKOM HAOSU: Život u blatuViše od osamdesetoro djece iz kolašinskog naselja Lug, udaljenog samo nekoliko stotina metara od centra grada, veći dio godine, do vrtića i škola stižu taksijem. Svakodnevno njihovi roditelji na to troše po nekoliko eura. Do grada, kažu, osim u ljetnjim mjesecima, nije moguće drugačije dvjema makadamskim ulicama, koje su pješke gotovo neprohodne. Saobraćajnice su prekrivene dubokim lokvama i blatom, pa su mještanima gumene čizme obavezna obuća, čak i ako hoće samo do komšije na kafu.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1396. petak 21. jul 2017. godine Katnićevo suđenje stoljećaSPECIJALNI UDAR (Mil...

 

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1395

Broj 1395. petak 14. jul 2017. godine Funkcioneri i njihova djeca:SVAKOGA DANA, U SVAKOM ...

 

Monitor broj 1394

Broj 1394. petak 7. jul 2017. godine PRIJETNJA SVIMA (Miodrag Perović) Ogledalo vlast...