Monitor.co.me

Broj 1372

KRAJINA U KOJOJ JE VRIJEME STALO : Pored vode bez vode i nade

KRAJINA U KOJOJ JE VRIJEME STALO : Pored vode bez vode i nade Osnovna škola ,,Đerđ Kastrioti Skenderbeg" u Ostrosu, u Krajini, je jedna od najboljih u državi. Dobitnik je najveće nagrade u oblasti obrazovanja, Oktoiha, te niza drugih priznanja. Ima, zaslugom rukovodstva i zapošljenih u toj ustanovi, izvanredne uslove za rad.
Više...
 
Broj 1371

GORNJOMORAČANI PROTIV GRADNJE HIDROELEKTRANE: Ugrožen izvor Morače

GORNJOMORAČANI PROTIV GRADNJE HIDROELEKTRANE: Ugrožen izvor Morače Već više od pola godine mještani Gornje Morače vode akciju protiv izgradnje mini hidroelektrane Ljeviška rijeka-izvor Morače. Podnijeli su i krivičnu prijavu protiv investitora kompanije Dekar iz Podgorice, zbog neobilježavanja minerskog polja i gradilišta. Iz Mjesne zajednice su odbili da daju saglasnost za intervale miniranja, pa mašine izvođača radova stoje nekoliko mjeseci.
Više...
Broj 1371

JANUAR NA SOCIJALI: U siromašnoj kući i bog je gladan

JANUAR NA SOCIJALI: U siromašnoj kući i bog je gladanU kući Šemsudina Rizvanaja i njegove porodice drva kao da uzalud gore. Prozori kuće stare 60 godina zaštićeni su najlonom. U kući pored njih šestoro, živi i njegov mlađi brat sa porodicom, majka i sestra.
Više...
Broj 1371

REZULTATI VLASTI I TRANZICIJE: Plužine i Žabljak razvijeniji od Ulcinja

REZULTATI VLASTI I TRANZICIJE: Plužine i Žabljak razvijeniji od Ulcinja Opština Ulcinj je ubjedljivo najnerazvijenija lokalna samouprava na Primorju, pokazao je izvještaj Ministarstva ekonomije.

Naime, tzv. indeks razvijenosti ove opštine je 75 i tri puta je manji nego u Budvi, a gotovo dva puta manji nego u Tivtu.

Više...
Broj 1371

DECENIJA OD RUŠENJA BERANSKE CIGLANE: Obrazac za pljačku

DECENIJA OD RUŠENJA BERANSKE CIGLANE: Obrazac za pljačku  Ni poslije deset godina nema odgovora zašto je i pod kojim okolnostima srušena jedina fabrika opekarskih proizvoda u državi. Nema ni odgovornosti za to što je učinjeno, niti naznaka da bi neko mogao bilo kada odgovarati za nesumnjivu bahataost i privrednu pljačku koja je bila obrazac prodaje imovine iz stečaja.
Više...
Broj 1370

PODGORIČANKE KOJE SU POBIJEDILE RAK GRLIĆA MATERICE: Teška borba

PODGORIČANKE KOJE SU POBIJEDILE RAK GRLIĆA MATERICE: Teška borbaDragana je tridesetšestogodišnjakinja. Od njene operacije je prošlo četiri godine. Ipak, kako primjećuje njena odiseja počinje godinu dana prije operacije, kada je zbog krvarenja otišla ljekaru. Doktorka joj je rekla da ,,ne vidi ništa", ali da će je preventivno poslati na još neke pretrage. Papa test kojim se otkriva rak grlića materice je bio u redu.
Više...
Broj 1370

REKONSTRUKCIJA KULTRURNIH OBJEKATA U ULCINJU: Trajanje uprkos nemaru

REKONSTRUKCIJA KULTRURNIH OBJEKATA U ULCINJU: Trajanje uprkos nemaru „Ono što generacije stvaraju druge moraju očuvati, valorizovati i prenijeti budućim generacijama. Kao što se vjekovi jedan na drugi naslanjaju, tako se i čuvanje na stvaranje oslanja, i to predstavlja srž naše duhovnosti. Bolje rečeno, čovjek se na čovjeka oslanja, kamen kamenom podupire, kulturno nasljeđe stvaranjem i čuvanjem traje, i to je ono što nas određuje. Nebriga i briga za kulturno nasljeđe vode nas u dva pravca – jedan ka nestajanju, drugi ka trajanju", kaže arhitektica dr Igbala Šabović-Kerović, autorka monografije Graditeljsko nasljeđe Ulcinja.
Više...
Broj 1370

KOLAŠINSKO SELO ODSJEČENO OD SVIJETA: Mehanizacija još nije krenula put Vranještice

KOLAŠINSKO SELO ODSJEČENO OD SVIJETA: Mehanizacija još nije krenula put VranješticeOd novembra prošle godine, čak i prije nego što je snijeg pao, do gornjeg dijela vasojevičkog sela Vranještica nije se moglo, osim pješke. Nabujali potociji odnijeli su gotovo cio makadamski put, tako da sanacija više nije moguća. Puta više neće biti, ukoliko se ne obezbijedi novac za izgradnju novog. Nevrijeme u januaru i snijeg visine preko metar, odsjekli su i donji dio sela od ostataka svijeta. Mehanizacija Komunalnog preduzeća još nije krenula ka tom dijelu opštine, a oko 20-ak preostalih mještana Vranještice, koji čuvaju svoja ognjišta, tvrde da su svi zaboravili na njih. Nemaju volje, kažu, više ni novinarim da pričaju o mukama svoje zimske svakodnevice.
Više...
Broj 1370

BERANE: DECENIJA I PO OD UBISTVA BRAĆE MARTINOVIĆ: Godine zaborava

BERANE: DECENIJA I PO OD UBISTVA BRAĆE MARTINOVIĆ: Godine zaborava „Padala je neka sitna kiša. Spustio sam nisko kišobran i gledao samo stope pred sobom", prisjeća se slučajni prolaznik. Tačno kod kuće Martinovića, preko puta zgrade bioskopa, odjednom je nešto puklo i neka strahovita sila odbacila ga je u stranu.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1388. petak 26. maj 2017. godine   opet oni:OSTARA SE, DOBRA SE NE VIĐE (Zoran Ra...

 

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1387

Broj 1387. petak 19. maj 2017. godine   Katnićeva: Pranje režima i pranje paraPRV...

 

Monitor broj 1386

Broj 1386. petak 12. maj 2017. godine Poslije izbora u Herceg Novom:BOKA KONTA DPS...