Monitor.co.me

Broj 1433

SJEVER: KATUNI ODLAZE U ZABORAV: Planine bez čobana

SJEVER: KATUNI ODLAZE U ZABORAV: Planine bez čobanaDa je priča o valorizaciji pririodnih potencijala sjevera kroz oživljavanje planinskih stočarskih naselja daleko od realnosti, najbolje svjedoči činjenica da su naseljeni katuni iz godine u godinu sve malobrojniji, dok su neki potpuno napušteni.
Više...
 
Broj 1432

BERANE, MJESNI CENTAR LUBNICE: SMIŠLJENO UNIŠTAVANJE: Put u propast

BERANE, MJESNI CENTAR LUBNICE: SMIŠLJENO UNIŠTAVANJE: Put u propastPod krovom zadružmog doma u Lubnicama nekada su se nalazili otkupna stanica, prodavnica, kafana, pošta i ambulanta. Urušavajući se, malo po malo, danas predstavlja tek ruinu i ruglo nekadašnjeg mjesnog centra, koji je, kao maleni grad, u vrijeme bivše Jugoslavije vrvio od života.
Više...
Broj 1432

TAMNA STRANA SPORTA: Navijači kao huligani

TAMNA STRANA SPORTA: Navijači kao huligani„Ovo je Srbija", odjekivalo je prošle nedjelje na glavnom zagrebačkom trgu, uz lomljenje izloga i flaša. To tvrde hrvatski mediji, opisujući nerede koje su izazvali navijači iz Podgorice, poznati pod imenom Varvari, uoči utakmice košarkaša Budućnosti i Cedevite.
Više...
Broj 1431

ANDRIJEVICA: MJEŠTANI ULOTINE I DALJE BLOKIRAJU KONCESINARA ŠUMA: Sto protiv jednoga

ANDRIJEVICA: MJEŠTANI ULOTINE I DALJE BLOKIRAJU KONCESINARA ŠUMA: Sto protiv jednogaIzjave pred tužiocem dali su mještani Ulotine Dragoslav Vulević, Rade Vlahović, Vladica Šoškić, Danilo Šoškić, Slaviša Šoškić i Bratislav M.Vlahović. Oni su negirali krivicu i zaprijetili da će podnijeti kontraprijavu.
Više...
Broj 1431

LJUDI, ŽIVOTINJE I ZAKONI: Objesio mrtvog otrovanog psa u znak protesta

LJUDI,  ŽIVOTINJE I ZAKONI: Objesio mrtvog otrovanog psa u znak protesta Pas obješen o trijem kuće, čija je fotografija objavljena na društvenim mrežama i u medijima, uznemirio je javnost, ali po svemu sudeći bijes usmjerio na krivu stranu.
Više...
Broj 1431

KOLAŠINCI ČUVAJU PRASTARU IGRU OD ZABORAVA: Prsten, takmičenje u pronicljivosti

KOLAŠINCI ČUVAJU PRASTARU IGRU OD ZABORAVA: Prsten, takmičenje u pronicljivostiU bilo kojem kolašinskom selu, gdje se još igra ,,prsten", mještani će tvrditi da, baš oni, najbolje znaju i pamte pravila tog svojevrsnog takmičenja u nadmudrivanju, duhovitim opaskama, vještini ruku i pronicljivosti. Igra se sastoji od skrivanja, odnosno pronalaženja zlatne burme, sakrivene ispod kapa ili vunenih čarapa. Na pod se prostire ćebe da prsten ne bi zveckao na tvrdoj podlozi i na taj se način olakšalo nalaženje. Broj onih koji učestvuju nije ograničen, mada je najbolje, tvrde iskusniji igrači, kad ih je po pet ili šest u jednoj grupi. Pravila su, uglavnom, slična u svim krajevima kolašinske opštine. Igra se tako naziva, s izuzetkom Vasojevića, gdje je zovu ,,koze".
Više...
Broj 1431

POPLAVE, PONOVO: Hazard kao sudbina

POPLAVE,  PONOVO: Hazard kao sudbina Sredinom ovog mjeseca svi faktori koji utiču da poplavi okolina Skadarskog jezera i delte Bojane su zakazali sastanak. Visoka tempratura vazduha dovela je do otapanja snijega na planinama, naglo su porasli vodotoci rijeka jadranskog sliva, prije svega Drima, glavne pritoke Bojane, a visoki talasi na moru su otežavali oticanje rijeke. Zbog potrebe pražnjenja punih akumulacija na Drimu, došlo je do ispuštanja velikih količina vode, pa je i to dramatično pogoršalo situaciju.
Više...
Broj 1431

PROTESTI PROTIV BETONIRANJA PLAŽE U DOBROTI: Javni ili interes Prve familije

PROTESTI PROTIV BETONIRANJA PLAŽE U DOBROTI: Javni ili interes Prve familije U subotu, 24. marta građani okupljeni oko inicijative Bokobran održaće protest zbog, kako kažu, nasipanja plaže u Dobroti.
Više...
Broj 1430

MJEŠTANI BISTRICE I VOJKOVIĆA ODLUČNI PROTIV GRADNJE ELEKTRANE: Referendum - spas za Bistricu

MJEŠTANI BISTRICE I VOJKOVIĆA ODLUČNI PROTIV GRADNJE ELEKTRANE: Referendum - spas za BistricuOdavno na području kolašinske opštine nije bilo sloge slične onoj koju su pokazali mještani sela Bistrice i Vojkovića u nastojanju da onemoguće gradnju male hidroelektrane (mHE) na njihovoj rijeci. To žele da pokažu i rezultatima mjesnog referenduma, za koji su tražili dozvolu od lokalne uprave. Tvrde da bi realizacijom projekta BB Hidro, komapnije koju je Blažo Đukanović, sin lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, osnovao s Ivanom Burzanovićem, bili prinuđeni na iseljavanje.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1443 / 15.jun 2018.   URUŠAVANJE ŠKOLSTVA: Luča korupcije (Miloš ...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1442

Monitor broj 1432 / 7.jun 2018.     LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf...

 

Monitor broj 1441

Monitor broj 1431 / 1.jun 2018. LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf Đukanovi...