Monitor.co.me

Broj 1435

DRŽAVA OVE GODINE NIJE ŠTEDJELA NA PROGRAMU JAVNOG RADA: Za bolju socijalnu sliku ili izborni rezultat

DRŽAVA OVE GODINE NIJE ŠTEDJELA NA PROGRAMU JAVNOG RADA: Za bolju socijalnu sliku ili izborni rezultat Kroz program javnog rada, tokom ove izborne godine, u Crnoj Gori biće zaposleno 704 osoba s evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZ). Za taj projekat država će izdvojiti 1,13 milona eura. Zapošljavaće se na određeno vrijeme, to jest, na šest mjeseci, kod 111 izvođača i to na poslovima njege starih, personalnih asistenata, zaštite životne sredine, obrazovnih, kulturnih i drugih poslova od javnog interesa.
Više...
 
Broj 1435

ULCINJSKA SOLANA 2018.: Peta godina bez berbe, raste pritisak na Vladu

ULCINJSKA SOLANA 2018.: Peta godina bez berbe, raste pritisak na Vladu Već četiri godine u ovo vrijeme postalo je pravilo da se u našoj zemlji organizuju međunarodne konferencije o Solani. Evropska i svjetska javnost, posebno stručna, odlično znaju vrijednost ovog područja od preko 15 miliona kvadrata u neposrednom zaleđu Velike plaže, kao najvećeg staništa ptica na ,,Starom kontinentu".
Više...
Broj 1434

NOVA KULTURNA VRIJEDNOST ULCINJA: Kručanski mozaik

NOVA KULTURNA VRIJEDNOST ULCINJA: Kručanski mozaik Stručnjaci Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, uz pomoć i podršku zaposlenih u Muzeju Ulcinja, imali su zadovoljstvo proteklih sedmica da pripreme za prezentaciju tzv. kručanski mozaik. Riječ je o kulturnom dobru koje je otkriveno 1984. godine u pitomom selu Kruče, na pola puta između Ulcinja i Bara, u jednoj vili rustiki (villa rustica).
Više...
Broj 1434

ANDRIJEVICA, MJEŠTANI VIŠE SELA ISPOD KOMOVA ODSJEČENI OD SVIJETA: Zaboravljen put kralja Nikole

ANDRIJEVICA, MJEŠTANI VIŠE SELA ISPOD KOMOVA ODSJEČENI OD SVIJETA: Zaboravljen put kralja NikolePosljednja dešavanja na regionalnom putu Andrijevica - Kolašin, preko prevoja Trešnjevik, pokazala su koliko je ova nekada najvažnija saobraćajnica od Podgorice prema sjeveru Crne Gore - zaboravljena. A ne bi smjela biti, kako zbog saobraćajnog značaja koji još i danas ima, tako i zbog svoje istorijske vrijednosti.
Više...
Broj 1434

CRNA TAČKA EKOLOŠKE CRNE GORE: Grit i dalje usidren u Bijeloj

CRNA TAČKA EKOLOŠKE CRNE GORE: Grit i dalje usidren u BijelojJadransko brodogradilište Bijela počeće uskoro izvoz otpada nastalog nakon remonta brodova - upotrijebljenog grita. Splitska firma Lalizas marina bi po ugovoru sa Jadranskim brodogradilištem u Republiku Gvineju uskoro trebalo da izveze skoro 60 hiljada tona korištenog grita. Predsjednik Borda direktora Brodogradilišta Bijela Stanko Zloković saopštio je da je ta firma već potpisala ugovor sa jednom hrvatskom kompanijom, koja bi trebala da u narednim mjesecima obavi izvoz oko 27 hiljada kubika upotrijebljenog grita iz Bijele.
Više...
Broj 1434

OSTRVO CVIJEĆA: Zaboravljeni primorski raj

OSTRVO CVIJEĆA: Zaboravljeni primorski rajSvakog jutra oko devet sati kombi lokalne tivatske pekare žiteljima Ostrva cvijeća dovozi hljeb. Ispred nekadašnje recepcije tada se okupljaju mahom stariji mještani, koji do grada udaljenog oko tri kilometra rijetko odlaze, uglavnom po ljekove ili neophodne namirnice. Kako bi došli do prve prodavnice, moraju čekati autobus koji ovdje dolazi tri puta dnevno, ili nekoga od komšija da naiđe autom. Taksi je skup, a penzije male.
Više...
Broj 1433

OTVOREN PRVI SPECIJALIZOVANI CENTAR ZA AUTIZAM: Korak za kvalitetniji život

OTVOREN PRVI SPECIJALIZOVANI CENTAR ZA AUTIZAM: Korak za kvalitetniji život Tri dana pred obilježavanje Svjetskog dana autizma u Podgorici je otvoren prvi specijalizovani Centar za autizam, razvojne smetnje i dječju psihijatriju.
Više...
Broj 1433

KOLAŠIN: NEZADOVOLJSTVO PRESUDOM BIVŠIM RADNICIMA ATLAS BANKE: Osam mjeseci za milion eura

KOLAŠIN: NEZADOVOLJSTVO PRESUDOM BIVŠIM RADNICIMA ATLAS BANKE: Osam mjeseci za milion euraNekolicina Kolašinca, koji tvrde da su višestruko oštećeni postupanjima bivših radnika poslovnice Atlas banke u tom gradu, spremaju se na neuobičajen potez. Oni će, kako najavljuju, prikupljati potpise za peticiju, kojom će tražiti ponavljanje suđenja Dragani Bulatović, Lidiji Bulatović i Milošu Medenici. Njima je prije petnaestak dana Vijeće Osnovnog suda u Kolašinu, kojim je predsjedavao Arsen Popović, izreklo zatvorske kazne od po osam mjeseci. Osnovni državni tužilac (ODT) Vojislav Grujić, prvobitno ih je teretio za zloupotrebu službenog položaja, čime su, navodno, oštetili banku za oko 1,1 milion eura. Nezadovoljni Kolašinci misle da je kazna preblaga.
Više...
Broj 1433

UNIŠTAVANJE ULCINJSKE MASLINADE: Usud pohlepe

UNIŠTAVANJE ULCINJSKE MASLINADE: Usud pohlepe Nakon tri veoma loše berbe, ulcinjski maslinari i uljari su ove godine bili sasvim zadovoljni. Prikupljeno je oko 80 odsto od tzv. velikog roda. Što je, možda, važnije: plod je bio zdrav, pa je ulje bilo izuzetnog kvaliteta.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1443 / 15.jun 2018.   URUŠAVANJE ŠKOLSTVA: Luča korupcije (Miloš ...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1442

Monitor broj 1432 / 7.jun 2018.     LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf...

 

Monitor broj 1441

Monitor broj 1431 / 1.jun 2018. LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf Đukanovi...