Monitor.co.me

Broj 1406

BERANE: KLANICA, PRIMJER PLJAČKAŠKE PRIVATIZACIJE: Zidanje u magli

BERANE: KLANICA, PRIMJER PLJAČKAŠKE PRIVATIZACIJE: Zidanje u magliNa mjestu nekadašnje malene prodavnice koja je bila vlasništvo Akcionarskog društva Klanica, na atraktivnoj lokaciji kod zelene pijace u centru Berana, nikao je stambeno poslovni objekat impozantne veličine.
Više...
 
Broj 1404

KOLAŠIN: OBJEKTI TURISTIČKE PONUDE NA METI VANDALA: Svijest je daleko

KOLAŠIN: OBJEKTI TURISTIČKE PONUDE NA METI VANDALA: Svijest je dalekoSamo pet dana nakon što je otvoreno šetalište pored Tare, prije tri godine, ukraden je dio mobilijara kojim je bilo opremljeno. Iz nekoliko kanti za smeće izvučeni su metalni ulošci, a Komunalna policija spriječila je sugrađane da sa dječjeg igrališta, u okiru tog objekata, ukradu tobogan. Šetelište je meta vandala i dalje, pa nadležne službe ulažu ogromne napore da sačuvaju mobilijar i uklone ogromne količine smeća. U Komunalnoj policiji kažu da nekada u tom naumu uspiju, a nekada su nemoćni. Nejasan je, kažu, odnos sugrađana, prema vrijednom dijelu kolašinske turističke ponude.
Više...
Broj 1404

PRIRODNE KATASTROFE SVE UČESTALIJE: Odbrana zemlje od (ne)ljudi

PRIRODNE KATASTROFE SVE UČESTALIJE: Odbrana zemlje od (ne)ljudi U ponedjeljak poslije podne se u uvali Valdanos desio rijedak fenomen: voda se najprije povlačila, a nedugo poslije toga naglo je počela da nadolazi.
Više...
Broj 1404

SOKO ŠTARK U ANDRIJEVICI: NADE U HRVATSKOG INVESTITORA: Kraj ili novi početak

SOKO ŠTARK U ANDRIJEVICI: NADE U HRVATSKOG INVESTITORA: Kraj ili novi početakU lokalnoj upravi Andrijevice nadaju se da priča o pogonima Soko Štarka u ovom gradu, koji su već punih dvanaest godina u stanju mirovanja, nije završena, uzdajući se u jednog hrvatskog investitora.
Više...
Broj 1403

INVESTITORI NAPUSTILI KOLAŠIN: Opštini ostali dugovi

INVESTITORI NAPUSTILI KOLAŠIN: Opštini ostali dugovi Na svega par od ukupno tridesetak lokacija, koje su planskim dokumentima predviđene za gradnju turističih, ugostiteljskih i sportsko-rekreativnih objekata na području kolašinske opštine, počeli su radovi. Na ostalim površinama, koje su što Opština, što privatnici, prodali tokom „investicionog buma'' ništa nije promijenjeno osim vlasnika. Investitori, kako kažu u lokalnoj upravi, uglavnom nijesu pokazali interesovanje da grade, a rijetki koji jesu, nakon dobijanja građevinskih dozvola i početnih šturih pripremnih građevinskih radova, otišli su i više ne pokazuju interesovanje da obnove proceduru ili nastave gradnju. Među njima je najviše onih koji su tek djelimično izmirili obaveze prema lokalnoj upravi. Većina investitora godinama se nije ni javljala u Opštinu. Zbog toga mnogo atraktivnih lokacija nije privedeno namjeni niti valorizovano.
Više...
Broj 1403

BERANE: DRVOPRERAĐIVAČI RADIKALIZOVALI PROTESTE: Čije su naše šume

BERANE: DRVOPRERAĐIVAČI RADIKALIZOVALI PROTESTE: Čije su naše šumePredstavnici Novog udruženja drvoprerađivača iz Berana, odnosno konzorcijuma DOO Berkom, povukli su radikalnije mjere pošto nijesu prošli na konkrusu za dodjelu koncesija, za koji tvrde da je bio namješten. Oni su ovih dana samoinicijativno ušli u dva šumska odjeljenja za koja su konkurisali i oborili oko dvjesta kubika drveta.
Više...
Broj 1403

STARIJI ROMI I EGIPĆANI I ZDRAVSTVENA ZAŠTITA: Imaju pravo na besplatno liječenje, a ne znaju

STARIJI ROMI I EGIPĆANI I ZDRAVSTVENA ZAŠTITA: Imaju pravo na besplatno liječenje, a ne znaju Više pripadnika romske populacije, nakon brisanja sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) zbog navršenih 67 godina života, ostali su bez besplatne zdravstvene zaštite, jer nijesu bili upoznati da i dalje mogu ostvarivati to pravo. Državne institucije se nijesu pobrinule da im predoče prava, pa su tako mnogi još uvijek bez osiguranja, iako besplatnu zdravstvenu zaštitu Ustav Crne Gore garantuje svim građanima, a izdavanje zdravstvenih knjižica je krajnje pojednostavljeno posljednjih mjeseci.
Više...
Broj 1403

PRESUDA U SLUČAJU „K 1“: Opštini Ulcinj prijeti stečaj

PRESUDA U SLUČAJU „K 1“: Opštini Ulcinj prijeti stečaj  Hladan tuš za sve u Ulcinju. U Privrednom sudu u Podgorici je nedavno u slučaju poznatom kao „K 1" donijeta presuda kojom se Opština Ulcinj obavezuje da zbog rušenja 573 stambene jedinice turističkog naselja „K 1„ na Velikoj plaži isplati tužiocu, firmi Rekreaturs iz Budve, 5.557.733 eura.
Više...
Broj 1402

BIJELO POLJE: TRG NA MUSLIMANSKOM GROBLJU: Opet kosti pretresaju

BIJELO POLJE: TRG NA MUSLIMANSKOM GROBLJU: Opet kosti pretresaju Nedavno je prilikom rekonstrukcije gradskog trga u Bijelom Polju, u dijelu Ulice 3. januara, pronađen ljudski skelet. Vijest ne bi zasluživala posebnu pažnju da se poodavno ne upozorava da na toj lokaciji ima ljudskih kostiju. Na to je, pored ostalih, svojevremeno pažnju skrenuo i klub Bošnjačke stranke u lokalnom parlamentu.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1413. petak 17. novembar 2017. godine PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NEBOJŠE MEDOJEV...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1412

Broj 1410. petak 27. oktobar 2017. godine   U sudnici pučist-saradnik:ŠTO PROPUŠTI...

 

Monitor broj 1411

Broj 1411. petak 3. novembar 2017. godine MILOŠEVIĆEVI KADROVI U SRBIJI I CRNOJ ...