Monitor.co.me

Broj 1397

SJEVER: POBUNA PROTIV MALIH ELEKTRANA: Okupacija vodotoka

SJEVER: POBUNA PROTIV MALIH ELEKTRANA: Okupacija vodotokaSjever se pobunio protiv tajkuna koji su okupirali vodotoke u tom dijelu Crne Gore, gradeći male hidroelektrane sumnjivim i novcem dijelom dobijenim državnom pljačkom kroz račune za struju, kao navodni ,,podsticaj za obnovljive izvore energije". Pojedinačni protesti u mjestima gdje se grade elektrane, prerasli su prošle sedmice u masovni zajednički protest građana Plava, Berana, Andrijevice, Bijelog Polja, Rožaja i Kolašina. Stanovnici sjevera, okupljeni simbolično u pet do dvanaest, na nekoliko su sati blokirali saobraćaj na ključnoj raskrsnici u Plavu.
Više...
 
Broj 1397

KAMP NA KONIKU NA PODGORIČKIH ČETRDESET: Fali svega osim nade

KAMP NA KONIKU NA PODGORIČKIH ČETRDESET: Fali svega osim nade Vrućine koje su zabilježene prethodnih dana u glavnom gradu samo su povećale probleme sa kojima se svakodnevno bore stanovnici romske nacionalnosti na Koniku u Podgorici. Naime, pored velikog siromaštva pripadnici romske zajednice suočavaju se ovih dana sa nedostatkom vode usljed visokih temperatura što dodatno otežava njihove živote. Uz sve, neki od njih već mjesecima, pa i godinama žive bez struje. I da imaju klime ne bi pomoglo.
Više...
Broj 1397

ULCINJ, ČEKAJUĆI SEZONU: Albanija, glavna konkurencija

ULCINJ, ČEKAJUĆI SEZONU: Albanija, glavna konkurencijaU lokalnoj Turističkoj organizaciji (LTO) tvrde da je ovih dana jula na ulcinjskoj rivijeri gostiju isto koliko i lane u ovom periodu. Navodi se i da je struktura bitno izmijenjena, da je za dva puta više gostiju iz Srbije i Rusije, kao i iz Bosne i Hercegovine i Poljske.
Više...
Broj 1396

KOLAŠIN: NEPAŽNJA TURISTA ZAPOŠLJAVA SPASIOCE: Ne na planinu bez vodiča

KOLAŠIN: NEPAŽNJA TURISTA ZAPOŠLJAVA SPASIOCE: Ne na planinu bez vodičaSamo tokom minulih dana pripadnici Gorske službe spasa (GSS) dva puta su po više sati na kolašinskim planinama spasavali izgubljene i povrijeđene turiste. Iako je jedan planinar naknadno javio da se ipak snašao pa je akcija spasavanja prekinuta, tog su istog dana spasioci uložili mnogo napora.
Više...
Broj 1396

HOTEL BERANE - NOVI SJAJ: Podizanje iz pepela

HOTEL BERANE - NOVI SJAJ: Podizanje iz pepelaHotel Berane je poslije dugogodišnje agonije podignut iz pepela u novom sjaju koji je daleko prevazišao onaj u kakvom se ovo zdanje pamti iz najboljih vremena sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka. Od skepse s početka priče o rekonstrukciji, ove sedmice stiglo se do presijecanja crvene vrpce, čime je ozvaničeno otvaranje ovog visokorangiranog ugostiteljskog objekta.
Više...
Broj 1395

BERANSKI DRVOPRERAĐIVAČI OPTUŽUJU NADLEŽNE: Namješen konkurs za koncesije

BERANSKI DRVOPRERAĐIVAČI OPTUŽUJU NADLEŽNE: Namješen konkurs za koncesije Grupa drvopreradjivača iz Berana, koji dugo ne rade zbog nedostatka sirovine, optužili su državne institucije i Upravu za šume da su ponovo lažirali konkurs za koncesije i da je posao namješten državnom tajkunu bez obzira na to što je njegova cijena po kubiku bila niža za deset eura od njihove.
Više...
Broj 1395

PUT POD NOGE: Konačno Triglav

PUT POD NOGE: Konačno TriglavDuže od deceniju i po, koliko i odlazim u planinu, obećavam sebi da ću probati da se domognem planine koja je simbol nekadašnje Jugoslavije, i njenog vrha visokog 2.864 metra. Isto toliko – odlažem.
Više...
Broj 1395

U ULCINJU PROSLAVLJENO ROĐENJE RADOVANA ZOGOVIĆA: Snažna spona

U ULCINJU PROSLAVLJENO ROĐENJE RADOVANA ZOGOVIĆA: Snažna spona "Radovan Zogović je bio veliki crnogorski, ali isto toliko i albanski pjesnik. Zato je kada je umro, 4. januara, 1986. godine, tražio da mu grob bude među Albancima, jer je poznavao čojstvo i čast Albanaca i jer je znao da će jednoga dana Albanci njegov grob pretvoriti u hram", zapisao je čuveni albanski pjesnik Ali Podrimja.
Više...
Broj 1395

ZAPIS IZ PODOSTROŠKOG SELA VIŠ: Nešovo stado

ZAPIS IZ PODOSTROŠKOG SELA VIŠ: Nešovo stadoNa tridesetom kilometru starog puta Podgorica – Nikšić, vozeći se plodnom dolinom rijeke Zete, nailazi se na selo Viš. To je jedno od podostroških sela u brdskoj oblasti stare Crne Gore, koje je u isto vrijeme ugrabilo i dio surovog crnogorskog krša i dio plodne doline rijeke Zete.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1404. petak 15. septembar 2017. godine   ZAKON O RADU PO MJERI KAPITALA:Vlast prot...

 

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1403

Broj 1403. petak 8. septembar 2017. godine   SUĐENJE STOLJEĆA:Puč i druge magle (...

 

Monitor broj 1402

Broj 1402. petak 1. septembar 2017. godine   ZASTIĐE (Milena Perović Korać) Dvana...