Monitor.co.me

Broj 1437

DVIJE STRANE ULCINJA: Ljepota u sjenci otpada

DVIJE STRANE ULCINJA: Ljepota u sjenci otpada Turistička organizacija Ulcinja nedavno je iznad Valdanosa izgradila vidikovac, sa kojeg se pruža predivan pogled na uvalu. Postalo je to omiljeno mjesto odmora za mještane, turiste i posjetioce, ali pod uslovom da ne primijete raznovrsni otpad koji se nalazi svuda okolo. Šut, smeće organskog porijekla, plastika, staklo, gume, samo su neki od „ukrasa" okoline vidokovca.
Više...
 
Broj 1437

VIKEND U TITOGRADU: Vremeplov koji je probudio jugonostalgiju

VIKEND U TITOGRADU: Vremeplov koji je probudio jugonostalgiju,,Danas 'ljeba više 'ljeba nikad biti neće'', piše na papiru zalijepljenom na izlogu poslastičarnice. U restoranu Radovče mladi konobari, obučeni u bijele košulje sa crnim leptir mašnama, služe kuvanu kafu gostima okupljenim oko kariranih stolnjaka. Djeca sa štapovima šećerne vune i kornetima sladoleda radoznalo obilaze stanicu Milicije, zatvor Jusovaču, Kino Kulturu, vojni odsjek, fotografsku radnju.
Više...
Broj 1437

KOLAŠIN: RUINIRANI OBJEKTI U CENTRU GRADA UGROŽAVAJU PROLAZNIKE: Opština vezanih ruku

KOLAŠIN: RUINIRANI OBJEKTI U CENTRU GRADA UGROŽAVAJU PROLAZNIKE: Opština vezanih ruku  I ovog ljeta, kao i mnogih do sada, turisti će usred centra Kolašina gledati polusrušene zgrade, od kojih su neke opasne po prolaznike i vozila. Brojni apeli odbornika lokalnog parlamenta, građana, a prije tri godine i inicijativa Turističke organizacije da se ti objekti uklone, za sada, bar u dva slučaja, nisu imali nikakvog odjeka, gubeći bitku s propisima. Prema zakonu, Opštini su, kažu u lokalnoj vlasti, vezane ruke, pa se i dalje čeka potez Ministarstva održivog razvoja i turizma, koje je i do sada ostajalo nijemo kada je o tom kolašinskom problemu riječ.
Više...
Broj 1437

PETNJICA: DOTRAJALA ELEKTRODISTRIBUTIVNA MREŽA: Struja na bateriju

PETNJICA: DOTRAJALA ELEKTRODISTRIBUTIVNA MREŽA: Struja na bateriju           Kada se nedavno neko u Petnjici našalio i po čitavoj varoši izlijepio „umrlic" za elektrodistributivni sistem, to je izgledalo komično, ali je, u suštini, ukazalo na činjenicu da je stanje elektrodistributivne mreže na području najmlađe crnogorske opštine katastrofalno.
Više...
Broj 1436

CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA I SLUČAJ LAVA LAJOVIĆA: Ostao bez mantije zbog samovolje

CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA I SLUČAJ LAVA LAJOVIĆA: Ostao bez mantije zbog samovolje U maju prošle godine, na nemalo iznenađenje javnosti, Lav Lajović, poznat kao nekadašnji izvršni direktor Pobjede, koja je u njegovo vrijeme bespoštedno napadala kritičare režima, promovisan je u ipođakona Crnogorske pravoslavne crkve, a samo sedmicu kasnije rukopoložen je u čin đakona. Poslije nekoliko mjeseci postao je i prezviter CPC. Mitropolit CPC Mihailo imenovao ga je i za predstavnika CPC u Savjetu koji koordinira aktivnostima za potpisivanje građanske peticije Amanet, kojom se traži ukidanje svih nezakonitih upisa Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim manastirima i crkvama i njihovo vraćanje u vlasništvo državi Crnoj Gori. A onda je krajem marta stigla vijest, koja je takođe iznenadila javnost – sveštenik Lajović je isključen iz CPC.
Više...
Broj 1436

PRIVREMENO PREKINUTO KOPANJE TUNELA ISPOD BJELASICE: Podzemne vode zaustavile mašine

PRIVREMENO PREKINUTO KOPANJE TUNELA ISPOD BJELASICE: Podzemne vode zaustavile mašineMalo je koje gradilište na području kolašinske opštine ikada izazvalo toliko nedoumica, nagađanja, kontroverzi, dezinformacija, pa čak i straha te podsjećanja na apokaliptična proročanstava, kao rekonstrukcija puta od Jezerina do Lubnica. Radovi na toj dionici počeli su prošle godine kao dio projekta puta Berane -Kolašin, a uključuju i probijanje tunela Klisura kroz planinu Bjelasicu. I baš u trenutku kada su se radovi zahuktali, a građani obje opštine obradovali što će za koju godinu saobraćajnica koja ih povezuje preko planine biti znatno skraćena, zaustavljene su mašine. Razlog je, kako su nedavno kazali iz Direkcije za saobraćaj, pojava velike količine vode u središtu Bjelasice. Navodno, dalji radovi u ovom trenutku ugrozili bi živote onih koji rade na tunelu.
Više...
Broj 1436

BERANE: BETONJERKA U SRCU GRADA: Zanijemile državne adrese

BERANE: BETONJERKA U SRCU GRADA: Zanijemile državne adrese Teško je riječima opisati, ali je još teže shvatiti. U srcu grada, samo nekoliko stotina metara od centra Berana, pod terasama privatnih kuća u Obalskom naselju, godinama nesmetano radi fabrika betona, koja širi nesnosnu opasnu prašinu i buku.
Više...
Broj 1436

SKLEPANA NOVA VLAST U ULCINJU: Sve je isto, samo njega nema

SKLEPANA NOVA VLAST U ULCINJU: Sve je isto, samo njega nema ,,Prvi put u istoriji predstavnik naše stranke biće predsjednik Opštine Ulcinj", pobjedonosno je u srijedu uskliknuo visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Ljuiđ-Ljubo Škrelja.
Više...
Broj 1436

PROSJAČENJE : Preživljavanje ili kriminal

PROSJAČENJE : Preživljavanje ili kriminalSa velikom kartonskom kesom kraj nogu djevojčica od desetak godina i njen otac čekaju autobus za Podgoricu. U Tivtu su bili, kaže on, u posjeti njegovoj sestri. ,,Tu živimo'', govori pokazujući prstom ka romskom naselju koje se vidi sa stanice.
Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1443 / 15.jun 2018.   URUŠAVANJE ŠKOLSTVA: Luča korupcije (Miloš ...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1442

Monitor broj 1432 / 7.jun 2018.     LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf...

 

Monitor broj 1441

Monitor broj 1431 / 1.jun 2018. LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf Đukanovi...