Monitor.co.me

Broj 1425

HERCEGNOVSKA VLAST I OPOZICIJA SLOŽNI: Projekat izgradnje kolektora zreo za tužitelja

HERCEGNOVSKA VLAST I OPOZICIJA SLOŽNI: Projekat izgradnje kolektora zreo za tužiteljaVodacom koji je osnovan 2005. godine odlukom Vlade kao ,,zajedničko uslužno i koordinaciono društvo za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda za Crnogorsko primorje", jedno je od rijetkih pitanja koje ne dijeli odbornike u hercegnovskom parlamentu, gdje većinu čini koalicija Demokrate, DF, Novska lista, SNP i koalicija SDP i URA. Na decembarskom zasjedanju Skupštine Opštine Herceg Novi, i vlast i opozicija složili su se da zbog enormnog kašnjenja izgradnje kanalizacionog kolektora koje u toj opštini umjesto godinu i po traje pet godina, ima posla za Specijalno tužilaštvo. Na toj sjednici odbornici nijesu prihvatili Izvještaj o radu i finasijski izvještaj za 2016. godinu Vodacoma, čija je uloga implementacija projekata i veza Vlade i Opština na crnogorskom primorju.
Više...
 
Broj 1425

BERANE, SUDBINA FABRIKE ARMATURNIH MREŽA: Prosipanje magle

BERANE, SUDBINA FABRIKE ARMATURNIH MREŽA: Prosipanje magle Slučaj Fabrike armaturnih mreža u Beranama klasičan je primjer da su obećanja zvaničnika o oživljavanju industrijske zone Rudeš u Beranama, kojom je sa tranzicijom prošao cunami, prosipanje magle. Proporcionalno sa učestalošću predizbornih kampanja.
Više...
Broj 1425

PROBLEMI KOLAŠINSKIH PRIZVOĐAČA FLAŠIRANE VODE: S mukom i do domaćeg tržišta

PROBLEMI KOLAŠINSKIH PRIZVOĐAČA FLAŠIRANE VODE: S mukom i do domaćeg tržišta Voter grup Suza, Lipovo Akva Monta, Gorska i Akva Bjanka, fabrike za flaširanje vode, koje koriste izvore sa područja kolašinske opštine bile su, ne tako davno, razlog za neumjereni optimizam lokalnih i državnih čelnika. Očekivalo se mnogo, a otvaranje tih fabrika bio je motiv da i drugi krenu u komplikovane i skupe procedure za dobijanje koncesija nad mnogim, kako tvrde, vrlo kvalitetnim izvorima na području te opštine. Deset godina kasnije, situacija je takva da ne daje mnogo razloga za optimizam. Planovi o tome da Kolašin ,,napoji" i potrošače na bliskoistočnom tržištu sve se tiše i stidljivije pominju. Proizvođači flaširane vode svih ovih godina teško su stizali i do potrošača na domaćem tržištu, a neke od fabrika pomacima u zadobijanja crnogorskih kupaca tek sada mogu da se pohvale.
Više...
Broj 1424

AKCIJA LIM, DVADESET ČETIRI GODINE KASNIJE: Državni zločin bez kazne

AKCIJA LIM, DVADESET ČETIRI GODINE KASNIJE: Državni zločin bez kazneCrnogorska policija, u akciji pod šifrom Lim, krajem januara i početkom februara 1994. godine uhapsila je kompletno rukovodstvo Stranke demokratske akcije za Crnu Goru i više njenih članova. Hapšenje su obavili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Crne Gore, pod komandom Vasa Baošića.
Više...
Broj 1423

ZAŠTO CRNA GORA UVOZI KROMPIR: Domaći proizvodi pored magistrale, strani u supermakretima

ZAŠTO CRNA GORA UVOZI KROMPIR: Domaći proizvodi pored magistrale, strani u supermakretimaKolašinski proizvođači krompira tvrde da Crne Gora nema potrebu da uvozi tu vrstu povrća, iako je to praksa godinama. Ratari u toj opštini, iako su do sada, u sopstvenoj režiji uspijevali da prodaju proizvedeni krompir, razočarani su i odnosom države i opštine prema poljoprivrednicima. U Trebaljevu, selu poznatom po kvalitetnom krompiru, dovijaju se na razne načine da obezbijede sigurne kupce, a ono što proizvedu prodaju, uglavnom, na štandovima pored magistralnog puta. Trebaljevski kromir je, tvrde, brend, pa viškova nema, ne baca se, ali bi ostali proizvođači u Crnoj Gori zbog neadekvatnog odnosa nadležnih mogli imati problema.
Više...
Broj 1423

MISTERIJE HEECEGNOVSKOG LEDO OSVJETLJENJA: Kakve prevare kriju ugovori sa Hesalightom

MISTERIJE HEECEGNOVSKOG LEDO OSVJETLJENJA: Kakve prevare kriju ugovori sa HesalightomJavna izvršiteljka Jasmina Bajović izdala je nalog Opštini Herceg Novi za isplatu 500 hiljada eura i to preko dvije mjenice koje je aktivirala na zahtjev kompanije Novalume. Riječ je o firmi navodnoj pravnoj nasljednici bankrotirane firme Hesalight, izvođača 2,7 miliona eura vrijedne led rasvjete u Herceg Novom.Čelnici Opštine Herceg Novi su odmah reagovali nazivajući ovaj potez ,,pravnim galimatijasom", jer se aktiviraju mjenice, kako bi se platio nezavršen posao.
Više...
Broj 1423

SLUČAJ IGORA RADEVIĆA: Tužio direktora beranskog katastra zbog diskriminacije

SLUČAJ IGORA RADEVIĆA: Tužio direktora beranskog katastra zbog diskriminacije „Srbin sam po nacionalnosti, pravoslavne vjere. Pripadam Srpskoj pravoslavnoj crkvi i nijesam član nijedne političke partije. Završio sam Pravni fakultet u Podgorici i položio pravosudni ispit. U ovoj zemlji sam rođen, odrastao, školovao se i stečeno znanje i cijelog sebe želio da ugradim u opštu dobrobit i ljubav prema ovoj zemlji", tako tridesettrogodišnji pravnik iz Berana Igor Radević piše državnim zvnaničnicima.
Više...
Broj 1422

UPOTREBA LJUDI: I nacionalni savjet Albanaca u službi politike

UPOTREBA LJUDI: I nacionalni savjet Albanaca u službi politike Oni koji su se ponadali da bi nakon osam godina u Nacionalnom savjetu Albanaca (NSA) mogli konačno da dođu osobe koje to zaslužuju, a ne samo isluženi partijski vojnici, imaju malo razloga za optimizam. Jer, do sada se za elektore koji će učestvovati na Elektorskoj skupštini, na kojoj će se izabrati članovi te institucije, prijavilo oko 180 osoba. Od njih, više od četiri petine su aktivni članovi političkih stranaka!?
Više...
Broj 1422

BERANE, PREDIZBORNA AFERA: Dobrostojeći DPS socijalci

BERANE, PREDIZBORNA AFERA: Dobrostojeći DPS socijalciAfera nazvana „socijala" potresa Berane samo petnaeset dana uoči lokalnih izbora u ovom gradu. Dok ovaj broj Monitora ide u štampu, koalicija Zdravo Berane uputila je poziv specijalnom tužilaštvu da se uključi u dešavanja u vezi sa dijeljenjem socijalnih pomoći funkcionerima i aktivistima Demokratske partije socijalsita.
Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • linkedin
 • MySpace
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • wordpress
 • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1425 / 09.februar 2018.   KORUPCIJA U PRAVOSUÐU – SAMO RIJEČ:Crna Go...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1425

Monitor broj 1425 / 9.februar 2018.   MUGOŠA PRED SUDOM: Sjetuj, me Sveto (Zoran Ra...

 

Monitor broj 1423

Monitor broj 1423 / 26. januar 2018.   PRVA BANKA I NAŠE PARE:Decenija plaćanja bra...