Monitor.co.me

Broj 1074

Predlog za zabranu DPSDP

U NADI da naša mala voljena država nije baš totalno zarobljena, evo još jednog mog skromnog predloga nadležnima. Da zabrane rad vladajućoj DPS. Znam da ima i onih koji će reći kako je ovaj moj predlog obična provokacija ili osveta jednog indipendiste od devedesetprve, partiji koja nakon svega, obratite pažnju, zarobljava čak i naš opštegrađanski dan državne nezavisnosti, dvadesetprvi maj, jer baš za taj dan zakazuje svoj sebični partijski kongres.

NA ŽALOST, ni o kakvoj provokaciji ili osveti ovde nije reč. Ko ne veruje, neka pogleda članove 55 i 149 Ustava Crne Gore. Tamo stoji da će Ustavni sud Crne Gore zabraniti rad organizacije koja krši ljudska prava. A treba li uopšte da podsećam, da je DPS, sve do 1998, dakle i 1995, u vreme izvršenja genocida u Srebrenici, bila u koaliciji sa SPS Slobodana Miloševića, pa valjda sa njima i suodgovorna za ovaj zločin. Zatim, da je genocid najteži oblik kršenja ljudskih prava. Najzad, i da je faktičko aboliranje vrha DPS glavni razlog produžene nekažnjivosti ratnih zločina kao i produženih progona svih u Crnoj Gori do današnjeg dana koji kažnjavanje ovih zločina traže.

REČJU, ne samo pravda za mrtve, nego i sloboda za žive, zahtevaju zabranu DPS. I SDP, koja u poslednjih više od deset godina pomaže ovoj da izbegne pravdu. I zato znajte, kada sledeći put vidite njihove vatromete, to su vatrometi koji hoće da spale naše poslednje nade. Mi, slobodni građani i građanke Crne Gore, to ne smemo da im dozvolimo. Ni po koju cenu.

(TV Vijesti)
Milan POPOVIĆ

 
Broj 1073

Ograničenje trajanja mandata

OD SVIH sentenci velikih umova, najdraža mi je jedna Alberta Ajnštajna. U kojoj ovaj ističe kako su samo dve stvari beskonačne. Kosmos i ljudska glupost odnosno pohlepa. I odmah zatim dodaje, kako za kosmos nije siguran.

Više...
Broj 1072

Najveća od svih ratnih šteta

IZGUBLJENI ljudski životi su sveti i ni sa čim drugim ne mogu da se uporede. Ali ni od svih materijalnih šteta potonjih postjugoslovenskih ratova najveća nije ona koja se već dogodila, dakle ratovima razorena i unazađena ekonomija, koja, makar za najveći deo stanovništva, nikako da se pomeri sa nulte 1989. nego je to jedna šteta koja se još nije dogodila, a uz to još i izgleda kao da nije materijalna, iako je, po posledicama, materijalna da materijalnija ne može biti.

Više...
Broj 1071

Mehanizam prerane smrti

„GOSPODE, kako se ovde brzo smrkava." Danilo Kiš, Bašta, pepeo. A mi bi mogli da dodamo: „I kako sporo sviće."

Više...
Broj 1070

SDP fenomen

JEDAN od najviših funkcionera SDP, izjavi ovih dana, kako je nedavna oslobađajuća prvostepena presuda za ratni zločin deportacija 1992, „najteža podvala" pravu i pravdi, i „veoma loša poruka" međunarodnoj zajednici, o spremnosti odnosno nespremnosti vladajuće Crne Gore da se suči sa sopstvenom prošlošću.

Više...
Broj 1069

Ko o čemu, SDP o poštenju

U DNEVNOM LISTU Vijesti od 12. marta 2011, predsednik Skupštine Crne Gore i SDP, skromno, onako kako to samo on ume, primeti kako je njegova partija i 2005. kritikovala lošu privatizaciju KAP, pa zato, kao, ima „moralno pravo", da to čini i danas, 2011.

Više...
Broj 1068

Kad vlast ide žrtvom na žrtvu

VLADAJUĆEM REŽIMU u Crnoj Gori makar jedna stvar ne može da se spori. Da je šampion u izumevanju najraznovrsnijih sadističkih tehnika nedemokratskog vladanja. Među ovima, verovatno najsadističkija, jeste tehnika žrtvom na žrtvu. Kao u procesu protiv Ibrahima Čikića, u kojem se, na strani prorežimskih tužilaca, 16. marta 2011, potpuno neočekivano i nesuvislo, pojavio i jedan Čikićev sapatnik iz 1994. Ili, kao u slučaju ratnog zločina deportacija 1992, u kojem sestra jednog od stradalih, u ime udruženja porodica žrtava, uz pomoć jednog bivšeg antirežimskog a odskora pravog prorežimskog novinara-specijalca, već nekoliko meseci, bez i jednog jedinog argumenta, isijava neumorni žar, protiv jedinog antirežimskog svedoka, dok, u isto vreme, ili ćuti, ili samo reda radi pominje, odgovornost najviših čelnika režima, posebno broja jedan, Mila Đukanovića.

Više...
Broj 1067

Razotkrivanje: ANB na sudu

RATNI ZLOČIN DEPORTACIJA 1992. ostaje najteža mada još uvek nepodignuta optužnica protiv vrha crnogorske vlasti. Neposredne dokaze o tome podneli su Momir Bulatović, tadašnji šef države, i Slobodan Pejović, tadašnji policijski inspektor. Naravno, svako iz svog domena. Prvi, o odgovornosti najviših čelnika državne vlasti, drugi o odgovornosti najviših funkcionera državne bezbednosti.

Više...
Broj 1066

Heroji našeg vremena

U SVOJOJ celokupnoj, viševekovnoj istoriji, Crna Gora nije imala iskustvo demokratske smene vlasti. Poslednjih dvadeset godina, samo je najnoviji izdanak, ove nevesele istorije. A izlazak iz ove istorije, stvar civilizacije, ne obične politike, ove ili one partije.

Više...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1443 / 15.jun 2018.   URUŠAVANJE ŠKOLSTVA: Luča korupcije (Miloš ...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1442

Monitor broj 1432 / 7.jun 2018.     LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf...

 

Monitor broj 1441

Monitor broj 1431 / 1.jun 2018. LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf Đukanovi...