Monitor.co.me

Broj 1441

intervju - Broj 1441

INES MRDOVIĆ, KOORDINATORKA ISTRAŽIVAČKOG CENTRA MANS-A: Pravo i struka protiv Prve porodice

INES MRDOVIĆ, KOORDINATORKA ISTRAŽIVAČKOG CENTRA MANS-A: Pravo i struka protiv Prve porodiceKupovina Rudnika uglja po predloženoj cijeni bila bi izdaja ekonomskih interesa države i uvod u finansijsko posrtanje EPCG, kaže u razgovoru za Monitor Ines Mrdović, koordinatorka Istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). „Ali, umjesto da se kompletna stručna i ostala javnost uključi u raspravu o temi koja nas sve dotiče, svjedoci smo da većina ćuti. U ovoj zemlji je izgleda „zabijanje glave u pijesak" postalo matrica življenja i sve je manje onih koji se usuđuju da javno govore, pogotovu kada je riječ o poslovima u koje je uključen neko iz familije Đukanović, kao što je ovdje riječ."
Više...
 
intervju - Broj 1441

ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ, GLAVNI UREDNIK BANJALUČKOG PORTALA BUKA: Beskonačna neizvjesnost budućnosti

ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ, GLAVNI UREDNIK BANJALUČKOG PORTALA BUKA: Beskonačna neizvjesnost  budućnostiMONITOR: Kako biste ukratko prikazali aktuelnu političku situaciju u BiH?
TRIFUNOVIĆ: Ukratko, zacementirani status kvo u kom svi akteri uživaju u svojim ulogama. Političari jer su na taj način amnestirani od bilo kakvog rada, građani koji ne pokazuju spremnost da budu dio promjena i da se za njih bore i na kraju međunarodna zajednica koja je srećna što se ne puca.
Više...
intervju - Broj 1441

ANĐELKA NENEZIĆ, DIREKTORICA UNDERHILL FESTA: Film može promijeniti društvo

ANĐELKA NENEZIĆ, DIREKTORICA UNDERHILL FESTA: Film može promijeniti društvo Deveti po redu festival dugometražnog dokumentarnog filma Underhill Fest biće održan od petog do 12. juna u Podgorici. UnderhillFest je festival na kojem se prikazuju dugometražni dokumentarni filmovi nastali u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča. Cilj festivala jeste edukacija javnosti o značaju dokumentarnog filma, odnosno moći koju on ima u predstavljanju i rješavanju društvenih problema u svijetu.
Više...

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1444 / 22.jun 2018. VLAST, KRIMINAL, SAPUTNICI:Uhapsi-pusti, pa opet ...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1443

Monitor broj 1443 / 15.jun 2018. URUŠAVANJE ŠKOLSTVA: Luča korupcije (Miloš B...

 

Monitor broj 1442

Monitor broj 1432 / 7.jun 2018.     LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf...