Monitor.co.me

Broj 1428

Društvo - Broj 1428

CRNA GORA I MIGRACIJE: Sjever se gasi, a zemlju napuštaju visokobrazovani

CRNA GORA I MIGRACIJE: Sjever se gasi, a zemlju napuštaju visokobrazovani Cijeli jedan grad, veličine Pljevalja ili Berana, iselio se sa sjevera Crne Gore u posljednjih 15 godina. Prema podacima Zavoda za statistiku Crne Gore - Monstata od 2003. godine u južni region i Podgoricu preselilo je više od 38 hiljada stanovnika.
Više...
 
Društvo - Broj 1428

FINANSIJSKA VLAST U RALJAMA POLITIKE: Komesari oćerali bankara

FINANSIJSKA VLAST U RALJAMA POLITIKE: Komesari oćerali bankara Odluka Centralne banke Crne Gore „vrhovne institucije monetarnog sistema" da se, skupa sa probranim predstavnicima sedme sile, brutalno obračuna sa izvršnim direktorom jedne ovdašnje banke – ne zbog njegovog rada već zbog nečega što je izgovoreno na sastanku grupe ljudi, koji nije imao nikakve veze sa bankama i bankarstvom – nije dobila publicitet koji zaslužuje. Moglo bi se, međutim, pokazati da će to za aktuelnog guvernera Radoja Žugića biti (ne)profesionalni potez sa najdugoročnijim posljedicama. Ili makar najtužnijim.
Više...
Društvo - Broj 1428

RATNI ZLOČIN U ŠTRPCIMA ČETVRT VIJEKA KASNIJE: Ni pravde, ni istine

RATNI  ZLOČIN  U ŠTRPCIMA ČETVRT VIJEKA KASNIJE: Ni pravde, ni istine Zaborav zločina je zapravo zločin. Da je ova poruka, koju godinama ponavljaju porodice otetih putnika u Štrpcima i oni koji na razne načine doprinose rasvjetljavanju tog strašnog ratnog zločina i zasluženom kažnjavanju nalogodavaca i počinilaca, bar imalo uznemirila savjest vlasti u Beogradu, Podgorici i Banja Luci ne bi je ponavljali i ovog 27. februara. Drugo im ništa nije preostalo nego da se bar takvim i sličnim upozorenjima bore da zaborav ne prekrije pravdu i istinu.
Više...

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1435 / 20.april 2018. NOVI PREDSJEDNIK:Promjene su očite (Miloš Bakić...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1434

Monitor broj 1434 / 13.april 2018. PREDSJEDNIČKI IZBORIZašto se Đukanović boji...

 

Monitor broj 1433

Monitor broj 1433 / 6.april 2018.   CRNOGORSKE ULICE SMRTI:Premijeru, dokle? (Milen...