Monitor.co.me

Broj 1384

Oko nas - Broj 1384

KOLAŠIN: ARHITEKTONSKO NASLJEĐE PRED RUŠENJEM: Od ponosa do ruine

KOLAŠIN:  ARHITEKTONSKO NASLJEĐE PRED RUŠENJEM: Od ponosa do ruine Jedna od najstarijih kolašinskih kuća, vrijedan dio kulturnog nasljeđa, u samom centru grada, godinama je, zbog dotrajalosti, samo opasnost za prolaznike. Odavno su zaboravljeni planovi o adaptaciji nekada lijepog objekta. Sada nadležni u lokalnoj upravi muku muče kako da natjeraju inspektore da se posvete tom problemu. Lokalnim službama, kažu, vezane su ruke za bilo kakvu intervenciju na objektu, koji i ruži jednu od najprometnijih ulica, ali i ugrožava, prije svega djecu, koja do osnovne i srednje škole, uglavnom, prolaze tuda. Rizik od obrušavanja naročito je veliki tokom dana s puno vlage i vjetra, a niko još ne zna koliko će izdržati trošni zidovi i krovna konstrukcija.
Više...
 
Oko nas - Broj 1384

ZABORAVLJENA SPOMEN KUĆA MIHAILA LALIĆA: Zaključana baština

ZABORAVLJENA SPOMEN KUĆA MIHAILA LALIĆA: Zaključana baštinaNi sedam godina nakon što je od nekih mještana andrijevičkog mjesnog centra Trepča kupljena jedna kuća da bi bila pretvorena u spomen dom velikana pisane riječi rođenog u tom selu Mihaila Lalića, ova kuća nije privedena namjeni i nalazi se pod ključem.
Više...
Oko nas - Broj 1384

REFORMA OSNOVNOG OBRAZOVANJA: Brzina za paniku

REFORMA OSNOVNOG OBRAZOVANJA: Brzina za panikuIde ministar prosvjete Damir Šehović Crnom Gorom ovih dana i bere lovorike. Brzopotezna reforma zasad skuplja pohvale, naročito kada se govori o rasterećenju đaka u osnovnoj školi. Kad se pobliže pogleda, ima sve šanse da ispadne – brzo i kuso.
Više...
Oko nas - Broj 1384

ROMSKA DJECA I PROSJAČENJE: Ničiji problem

ROMSKA DJECA I PROSJAČENJE: Ničiji problem L.B , mladi Rom koji od 2000. godine prosi na podgoričkim ulicama, kaže za Monitor da ga na prosjačenje prisiljava očuh. ,,Ne primamo materijalno obezbijeđenje, a majka i očuh ne rade'', objašnjava.
Više...
Oko nas - Broj 1384

PROPAO TENDER ZA PRODAJU LUKE BAR: Sačuvana južna kapija

PROPAO TENDER ZA PRODAJU LUKE BAR: Sačuvana južna kapija Luka Bar je najveće preduzeće u gradu pod Rumijom koje je praktično izgradilo moderni Bar. Ona je ogroman resurs i dio identiteta grada, kojeg se Barani, i pored pritisaka, nijesu spremni odreći.
Više...

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1444 / 22.jun 2018. VLAST, KRIMINAL, SAPUTNICI:Uhapsi-pusti, pa opet ...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1443

Monitor broj 1443 / 15.jun 2018. URUŠAVANJE ŠKOLSTVA: Luča korupcije (Miloš B...

 

Monitor broj 1442

Monitor broj 1432 / 7.jun 2018.     LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf...