Monitor.co.me

Broj 1384

Oko nas - Broj 1384

KOLAŠIN: ARHITEKTONSKO NASLJEĐE PRED RUŠENJEM: Od ponosa do ruine

KOLAŠIN:  ARHITEKTONSKO NASLJEĐE PRED RUŠENJEM: Od ponosa do ruine Jedna od najstarijih kolašinskih kuća, vrijedan dio kulturnog nasljeđa, u samom centru grada, godinama je, zbog dotrajalosti, samo opasnost za prolaznike. Odavno su zaboravljeni planovi o adaptaciji nekada lijepog objekta. Sada nadležni u lokalnoj upravi muku muče kako da natjeraju inspektore da se posvete tom problemu. Lokalnim službama, kažu, vezane su ruke za bilo kakvu intervenciju na objektu, koji i ruži jednu od najprometnijih ulica, ali i ugrožava, prije svega djecu, koja do osnovne i srednje škole, uglavnom, prolaze tuda. Rizik od obrušavanja naročito je veliki tokom dana s puno vlage i vjetra, a niko još ne zna koliko će izdržati trošni zidovi i krovna konstrukcija.
Više...
 
Oko nas - Broj 1384

ZABORAVLJENA SPOMEN KUĆA MIHAILA LALIĆA: Zaključana baština

ZABORAVLJENA SPOMEN KUĆA MIHAILA LALIĆA: Zaključana baštinaNi sedam godina nakon što je od nekih mještana andrijevičkog mjesnog centra Trepča kupljena jedna kuća da bi bila pretvorena u spomen dom velikana pisane riječi rođenog u tom selu Mihaila Lalića, ova kuća nije privedena namjeni i nalazi se pod ključem.
Više...
Oko nas - Broj 1384

REFORMA OSNOVNOG OBRAZOVANJA: Brzina za paniku

REFORMA OSNOVNOG OBRAZOVANJA: Brzina za panikuIde ministar prosvjete Damir Šehović Crnom Gorom ovih dana i bere lovorike. Brzopotezna reforma zasad skuplja pohvale, naročito kada se govori o rasterećenju đaka u osnovnoj školi. Kad se pobliže pogleda, ima sve šanse da ispadne – brzo i kuso.
Više...
Oko nas - Broj 1384

ROMSKA DJECA I PROSJAČENJE: Ničiji problem

ROMSKA DJECA I PROSJAČENJE: Ničiji problem L.B , mladi Rom koji od 2000. godine prosi na podgoričkim ulicama, kaže za Monitor da ga na prosjačenje prisiljava očuh. ,,Ne primamo materijalno obezbijeđenje, a majka i očuh ne rade'', objašnjava.
Više...
Oko nas - Broj 1384

PROPAO TENDER ZA PRODAJU LUKE BAR: Sačuvana južna kapija

PROPAO TENDER ZA PRODAJU LUKE BAR: Sačuvana južna kapija Luka Bar je najveće preduzeće u gradu pod Rumijom koje je praktično izgradilo moderni Bar. Ona je ogroman resurs i dio identiteta grada, kojeg se Barani, i pored pritisaka, nijesu spremni odreći.
Više...

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1416. petak 08. decembar 2017. godine TRI NAJGORA REZULTATA MARKOVIĆEVE VLADE:Bez...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1415

Broj 1415. petak 01. decembar 2017. godine IZBORILokalni udari (Miloš Bakić) DANAS, ...

 

Monitor broj 1414

Broj 1414. petak 24. novembar 2017. godine DOŽIVOTNA ROBIJA ZA RATKA MLADIĆA:Suočava...