Monitor.co.me

Srebrenica je moralno a ne političko pitanje

E-mail Ispis PDF
Kada god sam se našao u prilici da pišem ili govorim o genocidu u Srebrenici nisam ništa okolišao niti zavijao u naivne celofane profane političke laži. Bio sam izravan i otvoren:znali su se i znaju okrutni djelatnici-ubojice, a zna se inaredbodavni tim srbočetničkih zlotvora.

Ne zna se do dana današnjega samo jedno: kada i gdje će odgovarati oni koji su stvarali medijsku i ostalu logistiku za sve ratove, pa i za planetarni zločin u Srebrenici? A takvih nije malo. Nalaze se i danas navrlo istaknutim položajima u medijskim kućama diljem Balkana. Mirno obavljaju svoje dužnosti, a u većini slučajeva idalje fašiziraju medijsku sliku naših prostora, praveći prologe za nova ratna dešavanja... Mislim o tome dok gledam tužnu povorku tabuta koja se kreće ka Potočarima, posljednjem mjestu oproštaja od onih kojima je sva krivica ležala uimenuiprezimenu na koje su se odazivali...

Za njihovu smrt i za hiljade drugih smrti krivci su oni koji su stvarali lažni moral na prostoru Jugoslavije, oni koji su u redakcijama i vjerskim institucijama i bogomoljama propagirali gnusne nacionalističke laži o obrani Jugoslavije, radeći na stvaranju Velike Srbije.

Bjelodano je jasno da su sva ratna pitanja prvenstveno moralna pitanja, a tek potom politička i vojna...

Pitanje morala moralo bi pretvoriti mezaristan u Potočarima u najveće učilište morala. Tu bi morala da se izučava, odnosno vraća moralna okomica,koja je kod mnogih pretvorena u povijenu kralježnicu na kojoj se voze mnogi kupljeni, ali i mnogi zavedeni naši suvremenici...

Kada će biti suđeno i presuđeno podstrekačima zločina u novinskim redakcijama i crkvenim krugovima pravo je i ozbiljno pitanje naše nevesele sadašnjice.Jer, dok god oni rade svoj gnusni posao povratak morala na ove prostore upitan je, a time se stvaraju prostori za nove klerofašističke pogrome.


Gradimir GOJER

 

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1409. petak 20. oktobar 2017. godine 10 MILIONA, 10 GODINA KASNIJE:Osuđeni sa ...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1408

Broj 1408. petak 13. oktobar 2017. godine AUTOPUT, AVIONI I NAŠI MILIONI:Petljanje ...

 

Monitor broj 1407

Broj 1407. petak 6. oktobar 2017. godine UCG KAO DVORSKA ARENA:A sudija ćuti (Pred...