Monitor.co.me

Srebrenica je moralno a ne političko pitanje

E-mail Ispis PDF
Kada god sam se našao u prilici da pišem ili govorim o genocidu u Srebrenici nisam ništa okolišao niti zavijao u naivne celofane profane političke laži. Bio sam izravan i otvoren:znali su se i znaju okrutni djelatnici-ubojice, a zna se inaredbodavni tim srbočetničkih zlotvora.

Ne zna se do dana današnjega samo jedno: kada i gdje će odgovarati oni koji su stvarali medijsku i ostalu logistiku za sve ratove, pa i za planetarni zločin u Srebrenici? A takvih nije malo. Nalaze se i danas navrlo istaknutim položajima u medijskim kućama diljem Balkana. Mirno obavljaju svoje dužnosti, a u većini slučajeva idalje fašiziraju medijsku sliku naših prostora, praveći prologe za nova ratna dešavanja... Mislim o tome dok gledam tužnu povorku tabuta koja se kreće ka Potočarima, posljednjem mjestu oproštaja od onih kojima je sva krivica ležala uimenuiprezimenu na koje su se odazivali...

Za njihovu smrt i za hiljade drugih smrti krivci su oni koji su stvarali lažni moral na prostoru Jugoslavije, oni koji su u redakcijama i vjerskim institucijama i bogomoljama propagirali gnusne nacionalističke laži o obrani Jugoslavije, radeći na stvaranju Velike Srbije.

Bjelodano je jasno da su sva ratna pitanja prvenstveno moralna pitanja, a tek potom politička i vojna...

Pitanje morala moralo bi pretvoriti mezaristan u Potočarima u najveće učilište morala. Tu bi morala da se izučava, odnosno vraća moralna okomica,koja je kod mnogih pretvorena u povijenu kralježnicu na kojoj se voze mnogi kupljeni, ali i mnogi zavedeni naši suvremenici...

Kada će biti suđeno i presuđeno podstrekačima zločina u novinskim redakcijama i crkvenim krugovima pravo je i ozbiljno pitanje naše nevesele sadašnjice.Jer, dok god oni rade svoj gnusni posao povratak morala na ove prostore upitan je, a time se stvaraju prostori za nove klerofašističke pogrome.


Gradimir GOJER

 

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1416. petak 08. decembar 2017. godine TRI NAJGORA REZULTATA MARKOVIĆEVE VLADE:Bez...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1415

Broj 1415. petak 01. decembar 2017. godine IZBORILokalni udari (Miloš Bakić) DANAS, ...

 

Monitor broj 1414

Broj 1414. petak 24. novembar 2017. godine DOŽIVOTNA ROBIJA ZA RATKA MLADIĆA:Suočava...