Monitor.co.me

Nemamo nikakve veze sa „lokalno poznatim imenima"

E-mail Ispis PDF
Nemamo nikakve veze sa „lokalno poznatim imenima"
(Duvan, droga i prljave privatizacije, Monitor, 13. 5. 2016. godine)

1) Nijedna firma koja je izlistana u Panama Papirima, a gdje je Mark Harrison bio posrednik, nije povezana sa Crnom Gorom

Prije svega, želimo da istaknemo da nijedna od 12 izlistanih kompanija u Panama Papirima, a koje se povezuju sa Harrisons firmom, nema nikakve veze sa Crnom Gorom, crnogorskim kompanijama niti građanima Crne Gore.

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) smo 10. maja 2016. godine pisanim putem obavijestili da su sve pomenute firme pogrešno dovedene u vezu sa Crnom Gorom, jer se pogrešno mislilo da je Beograd (adresa posrednika) u Crnoj Gori. Adresa posrednika (iako netačna) je jedini razlog zbog koga je ICIJ povezao date firme sa Crnom Gorom. Na našu inicijativu, ICIJ je istog dana odgovorio da istražuju grešku. Potvrdu ovoga dostavljamo u prilogu.

Shodno tome, čim ICIJ provjeri, svih 12 kompanija više neće biti „povezane sa Crnom Gorom", kao što je to trenutno navedeno na ICIJ internet stranici.

U međuvremenu, informacija se lako može provjeriti klikom na bilo koju od pomenutih 12 kompanija, gdje se može vidjeti da je adresa uvijek Beograd, koji, naravno, nije u Crnoj Gori.

2) „Jedno ime povezuje sve – Mark Harrison"

Zbog gore navedenih razloga kao i zbog činjeničnog stanja, Mark Harrison nema nikakve veze sa „lokalno poznatim imenima", kao ni sa drugim imenima koje navodite u vašem članku (a pogotovo ne sa pomenutom MRM firmom, koja je crnogorsko privredno društvo sa ograničenom odgovornošću i zapravo jahting agencija).

Pored toga, od 29 službenika i 24 adrese koje su izlistane kao povezane sa Crnom Gorom nijedna nije ni na koji način u vezi sa Markom Harrisonsom niti sa 12 pomenutih firmi.


HS Harrisons
Beograd

 

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1416. petak 08. decembar 2017. godine TRI NAJGORA REZULTATA MARKOVIĆEVE VLADE:Bez...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1415

Broj 1415. petak 01. decembar 2017. godine IZBORILokalni udari (Miloš Bakić) DANAS, ...

 

Monitor broj 1414

Broj 1414. petak 24. novembar 2017. godine DOŽIVOTNA ROBIJA ZA RATKA MLADIĆA:Suočava...