Monitor.co.me

Odgovorna je producentska kuća

E-mail Ispis PDF
Odgovorna je producentska kuća

(Pazi, snima se, Monitor, broj 1327)

U tekstu Centra za istraživačko novinarstvo povodom raspodjele sredstava putem konkursa Ministarstva kulture za kinematografiju, navodi se: ,,Iste godine, omnibusu Đavolja posla, kojeg, kako se navodi u rješenju konkursa, potpisuju reditelj M. Eraković, scenarista S. Bošković, D. Tripković i V. Raičević, u produkciji NVO Udruženja studenata FDU, pripalo je 20.000 eura. Nema podataka ni da je počeo da se snima". Ovim su u negativnom kontekstu pomenuta naša imena, pa u skladu sa članom 20 Zakona o medijima Crne Gore, želimo da objavite naše reagovanje.

Povodom navoda u tekstu novinara Predraga Nikolića želimo da izrazimo žaljenje što predstavnici Centra za istraživačko novinarstvo koji su prirpemali ovaj tekst nas nijesu kontaktirali i samim tim nemaju kompletnu informaciju. Radi preciznog i profesionalnog izvještavanja, ovim reagovanjem želimo da saopštimo javnosti i novinarima koji su se bavili ovom temom, da konkretno u slučaju omnibusa Đavolja posla čiji smo bili scenaristi, kompletna odgovornost za projekat pripada producentskoj kući, odnosno preduzeću Jabbuka doo, čije je odgovorno lice Vladimir Vučinić, u ovom slučaju producent pomenutog filma. Sredstva dobijena na konkursu Ministarstva kulture u cjelosti (20 000 eura) su 2011. godine prenešena na račun Jabbuka doo, za šta postoje izvodi iz banke i ugovori između Udruženja studenata FDU i Jabbuka doo. Ovim ugovorima je obuhvaćeno pitanje prenosa apsolutnih prava i odgovornosti za realizaciju projekta na firmu Jabbuka doo. O svemu ovome su ugovorene strane obavijestile Ministarstvo kulture Crne Gore. Za sve dalje informacije bićemo Vam na raspolaganju kao i za eventualni uvid u dokumentaciju koju smo naveli.

Lično i profesionalno smo motivisani da za transparentnost procesa raspodjele i trošenja sredstava građana, kao i za realizaciju projekata iz oblasti kulture.

Molimo Vas da reagovanje objavite u cjelosti.

Stefan Bošković
Dragana Tripković
Vasko Raičević

 

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Broj 1416. petak 08. decembar 2017. godine TRI NAJGORA REZULTATA MARKOVIĆEVE VLADE:Bez...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1415

Broj 1415. petak 01. decembar 2017. godine IZBORILokalni udari (Miloš Bakić) DANAS, ...

 

Monitor broj 1414

Broj 1414. petak 24. novembar 2017. godine DOŽIVOTNA ROBIJA ZA RATKA MLADIĆA:Suočava...