Monitor.co.me

Odgovorna je producentska kuća

E-mail Ispis PDF
Odgovorna je producentska kuća

(Pazi, snima se, Monitor, broj 1327)

U tekstu Centra za istraživačko novinarstvo povodom raspodjele sredstava putem konkursa Ministarstva kulture za kinematografiju, navodi se: ,,Iste godine, omnibusu Đavolja posla, kojeg, kako se navodi u rješenju konkursa, potpisuju reditelj M. Eraković, scenarista S. Bošković, D. Tripković i V. Raičević, u produkciji NVO Udruženja studenata FDU, pripalo je 20.000 eura. Nema podataka ni da je počeo da se snima". Ovim su u negativnom kontekstu pomenuta naša imena, pa u skladu sa članom 20 Zakona o medijima Crne Gore, želimo da objavite naše reagovanje.

Povodom navoda u tekstu novinara Predraga Nikolića želimo da izrazimo žaljenje što predstavnici Centra za istraživačko novinarstvo koji su prirpemali ovaj tekst nas nijesu kontaktirali i samim tim nemaju kompletnu informaciju. Radi preciznog i profesionalnog izvještavanja, ovim reagovanjem želimo da saopštimo javnosti i novinarima koji su se bavili ovom temom, da konkretno u slučaju omnibusa Đavolja posla čiji smo bili scenaristi, kompletna odgovornost za projekat pripada producentskoj kući, odnosno preduzeću Jabbuka doo, čije je odgovorno lice Vladimir Vučinić, u ovom slučaju producent pomenutog filma. Sredstva dobijena na konkursu Ministarstva kulture u cjelosti (20 000 eura) su 2011. godine prenešena na račun Jabbuka doo, za šta postoje izvodi iz banke i ugovori između Udruženja studenata FDU i Jabbuka doo. Ovim ugovorima je obuhvaćeno pitanje prenosa apsolutnih prava i odgovornosti za realizaciju projekta na firmu Jabbuka doo. O svemu ovome su ugovorene strane obavijestile Ministarstvo kulture Crne Gore. Za sve dalje informacije bićemo Vam na raspolaganju kao i za eventualni uvid u dokumentaciju koju smo naveli.

Lično i profesionalno smo motivisani da za transparentnost procesa raspodjele i trošenja sredstava građana, kao i za realizaciju projekata iz oblasti kulture.

Molimo Vas da reagovanje objavite u cjelosti.

Stefan Bošković
Dragana Tripković
Vasko Raičević

 

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1425 / 09.februar 2018.   KORUPCIJA U PRAVOSUÐU – SAMO RIJEČ:Crna Go...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1425

Monitor broj 1425 / 9.februar 2018.   MUGOŠA PRED SUDOM: Sjetuj, me Sveto (Zoran Ra...

 

Monitor broj 1423

Monitor broj 1423 / 26. januar 2018.   PRVA BANKA I NAŠE PARE:Decenija plaćanja bra...