Monitor.co.me

Zločin i kazna

E-mail Ispis PDF

ODLUKA Višeg suda u Podgorici, od 8. februara 2011, kojom je ovaj odbio predlog da, u slučaju deportacija 1992, kao svedoka, sasluša tadašnjeg i doskorašnjeg predsednika vlade, Mila Đukanovića, u formalnom smislu, samo je procesna, ali je u suštinskom smislu, jedna od najkrupnijih u poslednjih nekoliko godina. Ovom odlukom, ovaj sud, svrstao se u dugi niz najviših organa vlasti, koji svesno opstruiraju pravdu, produžavaju nekažnjivost zločina, postaju njegovi saučesnici. Pre suda, u ovaj niz, uvrstilo se Vrhovno državno tužilaštvo, kada, odmah nakon (samo)optužujućeg svedočenja ondašnjeg šefa države, Momira Bulatovića, pred ovim istim sudom, 12. novembra 2010, protiv ovoga i Mila Đukanovića, nije podiglo optužnicu, zatim Vlada Crne Gore, ova na sceni i ona u senci, koja je odgovorna za stanje u zemlji, najzad i vladajuća DPSDP većina Skupštine Crne Gore, koja već godinama odbija da donese Zakon o lustraciji.

OBRAZOVANIM pravnicima ovo se ne mora podrobnije obrazlagati. Onih drugih radi, ipak ću istaći, kako u slučaju deportacija, pored svedočenja sa terena, posebno onih hrabrog policajca Slobodana Pejovića, koja imaju karakter posrednih dokaza, od pomenutog svedočenja Momira Bulatovića, krunskog svedoka i učesnika, sud raspolaže i sa najjačim, neposrednim dokazima. Za sud koji ignoriše čak i ovakve dokaze, malo je reći, kako ne radi svoj posao.

NA KRAJU, i jedno bolno pitanje. Kada najviši organi sve tri vlasti, svesno saučestvuju u produženom opstruiranju, nekažnjavanju i prikrivanju najtežeg ratnog zločina, kako to već devetnaest godina čine najviši organi sve tri vlasti vladajućeg DPSDP režima, može li se za taj režim reći da je zločinački? Ne samo da može, nego i mora. Ukoliko o tome ćutite, i sami postajete saučesnik. Pa i kada učestvujete u vladinim i inim „konsultacijama" i „javnim raspravama".


Milan POPOVIĆ
(TV Vijesti)

 

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

porto1


porto2

pozovi-sprijeci

monitor-preview

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1421 / 12. januar 2018. AMFILIOHIJEV I VUČIĆEV KOSOVSKI BOJ:Bitka ...

  300x60

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1419-20

Monitor broj 1419 - 1420 / petak 29. decembar 2017 - 5. januar 2018. GODINA 2017:...

 

Monitor broj 1418

Broj 1418. petak 22. decembar 2017. godine ŠTA SU BILI , KAD NIJESU BILI MINISTRI:Iz p...