Monitor.co.me

Zločin i kazna

E-mail Ispis PDF

ODLUKA Višeg suda u Podgorici, od 8. februara 2011, kojom je ovaj odbio predlog da, u slučaju deportacija 1992, kao svedoka, sasluša tadašnjeg i doskorašnjeg predsednika vlade, Mila Đukanovića, u formalnom smislu, samo je procesna, ali je u suštinskom smislu, jedna od najkrupnijih u poslednjih nekoliko godina. Ovom odlukom, ovaj sud, svrstao se u dugi niz najviših organa vlasti, koji svesno opstruiraju pravdu, produžavaju nekažnjivost zločina, postaju njegovi saučesnici. Pre suda, u ovaj niz, uvrstilo se Vrhovno državno tužilaštvo, kada, odmah nakon (samo)optužujućeg svedočenja ondašnjeg šefa države, Momira Bulatovića, pred ovim istim sudom, 12. novembra 2010, protiv ovoga i Mila Đukanovića, nije podiglo optužnicu, zatim Vlada Crne Gore, ova na sceni i ona u senci, koja je odgovorna za stanje u zemlji, najzad i vladajuća DPSDP većina Skupštine Crne Gore, koja već godinama odbija da donese Zakon o lustraciji.

OBRAZOVANIM pravnicima ovo se ne mora podrobnije obrazlagati. Onih drugih radi, ipak ću istaći, kako u slučaju deportacija, pored svedočenja sa terena, posebno onih hrabrog policajca Slobodana Pejovića, koja imaju karakter posrednih dokaza, od pomenutog svedočenja Momira Bulatovića, krunskog svedoka i učesnika, sud raspolaže i sa najjačim, neposrednim dokazima. Za sud koji ignoriše čak i ovakve dokaze, malo je reći, kako ne radi svoj posao.

NA KRAJU, i jedno bolno pitanje. Kada najviši organi sve tri vlasti, svesno saučestvuju u produženom opstruiranju, nekažnjavanju i prikrivanju najtežeg ratnog zločina, kako to već devetnaest godina čine najviši organi sve tri vlasti vladajućeg DPSDP režima, može li se za taj režim reći da je zločinački? Ne samo da može, nego i mora. Ukoliko o tome ćutite, i sami postajete saučesnik. Pa i kada učestvujete u vladinim i inim „konsultacijama" i „javnim raspravama".


Milan POPOVIĆ
(TV Vijesti)

 

Proslijedi tekst

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • linkedin
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • wordpress
  • Yahoo

pozovi-sprijeci

CEROVO_Monitor_baner_310x60

 

Monitor u novom broju donosi

Monitor broj 1443 / 15.jun 2018.   URUŠAVANJE ŠKOLSTVA: Luča korupcije (Miloš ...

  

BANER_310X60_

seabreezeuniqa1

logo-hypo-alpe-adria_mneHipotekarna Banka

rekom_baner_150x60mans-markica 


 

Monitor broj 1442

Monitor broj 1432 / 7.jun 2018.     LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf...

 

Monitor broj 1441

Monitor broj 1431 / 1.jun 2018. LOKALNI IZBORI - GLOBALNE POSLEDICE:Trijumf Đukanovi...